• 1
  • 2
Мнения и въпроси за хола
GENIALNO!!!! mnogo mi haresa minignezdoto:) toku shto si kupihme sushtia apartament,samo 4e ima terasa pred kuhniata i hola.iskah da popitam kak se izbiagva problema s razbivaneto na takava goliama stea v jilishteto.nasheto e v epk na 1vi etaj-ne e li opasno? :?
predvaritelno blagodaria za otgovora :)
velsi - Почетен майстор
Това най-добре ще ти каже специалист конструктор на сгради, с какъвто не е лошо да се консултирате. Ако той каже, че може - събаряйте на воля. Добре дошла и ако обичаш пиши на КИРИЛИЦА. По-лесно е за всички.
KIBRIT - специалист
Мисля,че има значение и какъв тип строителство е въпросното "минигнездо" !
nihonjin - специалист
Казано на прост език, в ЕПК не може да се бута каквото и да е, ако е от бетон и е дебело над 12см.
õåé,ìíîãî âè áëàãîäàðÿ çà áúðçèòå îòãîâîðè :)
íà âñÿêà öåíà ùå ñå êîíñóëòèðàìå ñ èíæåíåð.
à èíà÷å-òîâà,êîåòî êóïèõìå å ÅÏÊ îò 80òå â Õèïîäðóìà è å 1âè åòàæ
Emerald - модератор
Забрави за това "минигнездо". Там е бутната носеща стена,преработките изобщо не са законни. На първи етаж- в никакъв случай !(колко етаже е блока?)
KIBRIT - специалист
Щом е ЕПК,значи поне 10 етажа !
Аз имам жилище на 15 етаж , и си правих такива сметки,но с помоща най-вече на Нашият сайт,разбрах,че това не е за препоръчване и се отказах !
Сега търся друг вариант/има го някъде във форума/.

П.П. Ако имаш възможност, и искаш консултаций,приложи някаква схема на т.н."минигнездо",иначе няма как да стане !
áëîêúò å íà 8åòàæà,íå å ìíîãî âîñîê,íî âñå ïàê...çíàì ëè
êîëêîòî äî èäåÿòà çà ìèíèãíåçäîòî,âçåõ èà îò òîçè ñàéò,ïðèëàãàì ÿ îòíîâî :)

Прикачен файл

predi.jpg
ïðåäè
predi.jpg (33.63 KиБ) Видяна 5921 пъти

Прикачен файл

sled.jpg
ñëåä
sled.jpg (38.81 KиБ) Видяна 5921 пъти
Emerald - модератор
Не "знам ли"- абсолютно невъзможно е! На схемата са обозначени стените като неносещи, но това не може да е вярно. В гарсониера не може да няма вътрешни носещи стени или поне колони, та каквото и да е строителството. На първи етаж въобще бутане на стени не може да става. Още по-малко пък ЕПК.
ïðîâåðèõìå ñòåíàòà è ñå îêçà äîñòà òúíêà /íÿìà è 10ñì/ è áèå íà êóõî,òà ñåãà èçïàäíàõìå â öõóäåíêà êàê ìîæåì íàé-ôóíêöèîíàëíî äà ïîáåðåì ñïàëíÿ ñ ìÿñòî çà äåòñêî êðåâàò÷å. âñÿêàêâè èäåè,ñà äîáðå äîøëè ;)
  • 1
  • 2

Тема "Ìèíèãíåçäî çà ïðîôåñèîíàëèñòè 35.5 êâ.ì." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: