Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
naB4o - специалист
ArturDent забавяне имаше минимално, казвам че има голям поток от информация просто, и ми загря машината :) иначе си се държеше стабилно по няколко часа нон-стоп на ден :)
Stanislav Stefanov - специалист
ArturDent написа:
Stanislav Stefanov За да стане това което искаш ти трябват или рутерче или още една карта.
Едно просто рутерче с Wireless ше ти стурва до около 2 пъти цената на допълнителната карта (за лаптоп). Комфорта е несравним. В Холандия, трябва да изкараш парите за него най-много за 3 часа.
Тука не става въпрос колко ще ми струва.А как да го направя?
Не е проблем да купя едно рутерче.Но как да инсталирам тоя usb стик към рутера за да дели нета. :?
rulom - модератор
Бе какви кросовъри, вие луди ли сте :? 21 век сме, ако иде в някой магазин в Холандия и каже вашите съвети ще му се изсмеят :lol:
Станиславе, питай при доставчика си.Щом предлагат стик, значи имат и безжични рутери, ще трябва да доплатиш малко за рутера и си готов.Ако си наясно с рутерите можеш да им заявиш че ще имаш само едно РС и после да си го конфигурираш и за другия, ако ли не, по добре си плати за две РС-та да ти е чиста работата.
Ако доставчика ти каже че няма такава услуга, тогава можеш да мислиш за други варианти.
Успех !
ArturDent - Почти Безобиден
Абе що не пуснеш един линк към този доставчик, като посочиш коя услуга ползваш. Малко ще ни е трудно с холанския, но си мисля, че ще успея да разбера какво и как предлага доставчика ти. Сигурно на сайта си имат някакво упътване (пак на холандски), но ще има и картинки ;). Пък и накой от термините ще са на ангийски.
Имат рутер,и може да се ползва за повече от едно PC но трябваше да доплатя 100евро за да ми дадат рутера вместо юсб-то.Сега незнам да ли ще стане.А аз искам след 5мес. като ми изтече абонамента да се махна от този доставчик и да си взема кабел.И ако мога да си взема сега то, те ще ми искат доста да доплатя.После няма какво да го правя този рутер. WiMax мрежа на е 3.5GHz. и мисля ,че е кодиран.
Абе що не пуснеш един линк към този доставчик, като посочиш коя услуга ползваш
Това е безжична мрежа която има покритие само вътре в Амстердам.
Много е практична,има и опция временно(седмица ,месец) да се ползва интернет без абонамент като трафика е без лимит.Но сега кабелите предлагат с пъти по-бърз интернет на същата цена за това и искам да се махна.Аз плащам за 5mb/s(25евро/м) .
Ето линк на доставчика,ако не разбирате нещо, мога да превеждам.
http://www.aerea.nl/
Ходих на сайта на доставчика ти и видях USB-то и Модема (даже не истински рутер). Не си струва защото е само за Wi-Max и няма да тивърши работа за кабелен интернет. Единственото което ти оства е да приложиш кабела за няколко месеца. Други я вариант е един Wireless рутер, който да ти служи за твоята вътрешна мрежа
Ще се опитам да го опиша
Интернета ти идва от USB -то.
Пускаш Internet Connection Sharing за да споделиш връзката.
Рутера ти служи за да свържеш двата компютъра без кабел. Изпълнава ролята на хъб-че, ама без кабел
Няма как да го обясня по-просто, съжелявам ако не си ме разбрал.
Така,,, до колкото съм разбрал.
Рутера свързвам с кабел към PC-то и от там хващам на лаптопа с wereless
Това ли имаше предвид :?
Да, а може и PC - то да е вързано към рутера (изпълняващ ролята на обикновен хъб), пак безжично.
Де факто истинското рутиране ти го прави компютъра на който си сложил USB-устройството.

Първата идея с рутера (хъб) е да си направиш вътрешна безжична мрежа - той изпълнява ролята на оня cross over кабел.
Второ, като имаш тази мрежа да направиш Internet Connection Sharing.

Рурера ще можеш да го ползваш, после като си прекараш кабелен интернет.

Ако не си наясно как да настроиш рутерчето, по-добре карай с кабела още 5 месеца.
Ако не си наясно как да настроиш рутерчето
Трудно ли се настройва?
Не е толкова трудно (има някои особенности), но проблема е че много вероятно докато го настоиш да нямаш интернет и няма да мога да ти помогна (или друг от форума) .
Другият проблем е че еднаквите настройки в различните рутери се намират на различно място и няма как да ти обясня предварително къде да отидеш и какво да напишеш.

Основните неща при настройката на рутера са:
Да зашитиш мрежата си от външен достъп, защото тя щя е видима в 100 м около рутера.
Да сложиш статични IP адреси на компютрите от вътрешната мрежа.
Горното може да се наложи да го повториш след като, минеш през Internet Connection Sharing Wizard.

Ако не си наясно какво ще правиш и ако няма някой който да ти помогне на място, по-добрия вариант за теб сега си остава cross кабелчето - докато ти изтече договора с доставчика.
Другото е да прежалиш тия Е 100.

Дали тези 100 Е не са депозит, като гаранция за Wi-max рутерчето? Попитай доставчика - може би после ги връщат, като върнеш устройството?

Тема "Съвет(разделяне на WI-MAX интернет на 2компа)(онлайн тв)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: