• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ArturDent - Почти Безобиден
Ден 33 - Къщата след декофрирането

Изображение

Ден 33 - Мястото за пералнята и сушилнята

Изображение

Ден 33 - Тоалетната

Изображение
Ден 34 - Банята

Изображение

Ден 34 - Килера

Изображение

Ден 34 - Тоалетната

Изображение

Ден 34 - Хола

Изображение
Ето ти ги (няколко поста, че да не се разтегли надолу страницата на форума):

Ден 35 - Кухнята

Изображение

Ден 35 - Хол (гледан от към кухнята)

Изображение

Ден 35 - Изгледа към градината

Изображение

Ден 35 - Килерчето (2м х 4м)

Изображение

Ден 35 - Тоалетната

Изображение

Ден 35 - Една от детските стаи

Изображение

Ден 35 - Строителите се изнасят частично

Изображение
Ден 36 - Подпокривното пространство

Изображение

Ден 36 - Една от грешките на конструктор/архитект

Изображение
Ден 37 - Зазимяване на обекта (отзад)

Изображение

Ден 37 - Зазимяване на обекта (отляво)

Изображение

Ден 37 - Зазимяване на обекта (отпред)

Изображение

Ден 37 - Зазимяване на обекта (отдясно)

Изображение
zdravko_dimitrov1986 - специалист
И на мен не ми е ясно.
Иначе за къщата - струва ми се доста слабо естествено осветена.
Като се сложи и покрив със стреха 90см примерно - ще стане още по тъмно.
Но както на колегата му харесва - той ще си живее там.
А не схванах каква е грешката на конструктора.
Поздрави.
Грешката на конструктор/архитект е че в част "архитектура" има зид (надзид) който се презастъпва, частично с обратната греда в част "конструкции". Вижте на снимката как тухлите вървят 4 реда и след това се изместват с около 5 см.
За тъмното е наистина малко тъмно, но имайте предвид и че неимазана и небоядисана отвътре, все още. Даже си мисля да намаля прозореца в тоалетната 100/70, за да не гледат отвън докато....
Все още имам колебания за прозореца в килера - дали да го има изобщо или на негово място да има рафтове?
KingoftheROAD - специалист
ArturDent В килера можеш да оставиш едно прозорче, по-горе нависоко колкото за вентилация/ проветрение на килера.

zdravko_dimitrov1986 Аз също съм заложил стряха 90 см. но съм на два етажа. Идеята е лятно време, когато слънцето е високо, да играе ролята и на козирка и да пази сянка през по-голямата част от деня, а зимно време (като сега например) слънцето слиза доста ниско, и напича и вътре в помещенията, от юг-югозапад. И не на последно място при продължителни или проливни дъждове пази и тротоарите около къщата, и основите да не подгизват силно във вода. Колкото е по-суха, толкова е по-здрава и по-топла къщата...
За прозорчето в килера:
При проекта трябваше да избирам или комин (отдушник) или прозорец, задължително е по закон/правилник да има вентилация.
В сегашния ми килер, съм го запушил и няма проблем. Не правя кисело зеле, ползвам го като склад.
Най-вероятно, ще го има но ще го търся да се отваря навън - да не ми пречи на рафтовете. Много доргамаджии изтърбуших, но като им кажа че искам всички прозорци да ми се отварят навън ме гледат умно. Не можело. А как съм щял да ги чистя? - Абе нали е къща ще ги чистя отвън!
На баба ми къшата с дорама от преди сто години може, а сега не може.
В интерес на истината някои ми предложига варианти, които обаче не ми харесват. Или алуминиева, или нещо профила и стъклопакета. Пък и аз съм решил дървена да слагам, а там избора в нашия град не е много голям.
KingoftheROAD - специалист
Интересно, защо искаш всички прозорци да ти се отварят навън? За килера разбирам, но останалиете !?!? (Вентилацията в килерчето си е необходима, дори и да не бъркаш вина, или кисело зеле. Просто да се проветрява въздуха.) Иначе по принцпип не би трябвало да е проблем да се отварят накъдето и да е...

Аз смятам да слагам дървени (или имитиращи дървени) капаци, като на ставоремските къщи. Така, че при мен ще се отварят навътре. А също и разни елементи по фасадата с декоративен ефект да наподобяват възрожденските къщи...
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 45

Тема "Започна се... (Блог на строеж на къща)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: