Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
annnichka - помощник
Има ли начин да придам по-приветлив вид на една стара поочукана чугунена мивка? С нещо да я побоядисам? Автоемайл лак или ... наскоро боядисвах первазите на терасата с боя PROTECTA 3 в 1. Някой може ли да помогне с идея, съвет... Спешно ми трябва решение, а не разбирам почти нищо. И все пак си мислех, че щом колите издържат на дъжд и препарати, трябва и при мивката да мине номера.
ПОМАГАЙТЕ!!!
Spokoiniq - майстор
Комшия на майка ми е боядисал същата чугунка в мазето с бяла автобоя, ако не ръгаш някакви агресивни препарати ще изкара известно време.Матираш със шкурка и мажеш.Има едни бели хидроизолацииза басейни, правят филм като гума, предполагам че ще е по-добре но е скъпо и в големи разфасовки,
crez - майстор
Емайла на мивката се полага при специална технология, в домашни условия мисията невъзможна. Намери цех за емайлиране, с пясъкоктруй те свалят стария и нанасят нав изпичат в пещ и имаш нова мивка. За малки козметични ремонти продават студен емайл, полага се с четка или пистолет.
http://www.resmalt.com/tehnologia.php
annnichka - помощник
crez написа:
Емайла на мивката се полага при специална технология, в домашни условия мисията невъзможна. Намери цех за емайлиране, с пясъкоктруй те свалят стария и нанасят нав изпичат в пещ и имаш нова мивка. За малки козметични ремонти продават студен емайл, полага се с четка или пистолет.
http://www.resmalt.com/tehnologia.php
А този студен емайл от къде може да се вземе? И за какви пари разбира се. Чичко Гугъл мълчи по въпроса. В линка, който даваш обновяването на мивка струва 80 лева, а аз се опитвам да спася споменатата "чугунка" от безпаричие и безвремие. Тааа.. надали ще стигна до цех за емайлиране.
crez - майстор
Той е само за дребни ремонти по емайла, и той не е евтин. Търси го по специализираните магазина за бои,лепила т.п химия.
http://www.skv.bg/barvy-tebas/products_ ... fo_i25.doc
annnichka - помощник
Spokoiniq написа:
Комшия на майка ми е боядисал същата чугунка в мазето с бяла автобоя, ако не ръгаш някакви агресивни препарати ще изкара известно време.Матираш със шкурка и мажеш.Има едни бели хидроизолацииза басейни, правят филм като гума, предполагам че ще е по-добре но е скъпо и в големи разфасовки,
Предполагам, че има автобоя и автобоя. Има ли нещо по-специално, (освен цвета разбира се) което трябва да гледам при избора й? Иии... сигурно е много лаишки въпрос, ама всички спрейове, които се продават ли са автобоя или... Вероятно не са всички, но по какво да ги различа? Огледах днес в близките магазинчета няколко спрея, е всичко обещават, но ако първия хванат ми върши работа, защо тогава го има примерно емайла, за който crez говори?
annnichka - помощник
crez написа:
Той е само за дребни ремонти по емайла, и той не е евтин. Търси го по специализираните магазина за бои,лепила т.п химия.
http://www.skv.bg/barvy-tebas/products_ ... fo_i25.doc
Благодаря crez! С информацията от новия ти линк успях да намеря магазин, в който се продава такова чудо.
Ето мястото, ако и на друг му трябва. Пише, че разфасовката е от 700гр и струва 14.50. А в твоя файл е дадена разходна норма около 200гр кв/м. Т.е. за 14.50 мога да вапцам цялата мивка, че и отвън дори. :wink: Въпросът е така ли е по-добре или само чукнатите участъци трябва да обработя? На една ръка или на повече? И някак не мога да си го представя как ще го боядисам с четка, а то няма да остане на чертички, а бояджийски пистолет нямам.
MamaMy - майстор
В Практикер има спрей за ремонт на вани и емайл. Не е много евтин и е малка расфасовка, но свърши работа добре. Съжалявам, че сега видях темата. Вчера изхвърлих флакона. Ако не са ми дигнали гюма, утре мога да погледна и да го снимам. Той е най-отгоре.
Последна промяна от MamaMy на ср ное 11, 2009 11:05 pm, променено общо 1 път.
annnichka - помощник
MamaMy написа:
В Практикер има спрей за ремонт на вани и емайл. Не е много евтин и е малка расфасовка, но свърши работа добре. Съжалявам, че сега видях темата. Вчера изхвърлих флакона. Ако не са ми дигнали гюма, утре мога да погледна и да го снимам. Той е най-отгоре.
За товали става дума, МамоМу? Ти го пробва и върши работа, така ли? И цената ме устройва. Благодаря ти! :)

Тема "Пребоядисване на чугунена мивка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: