• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
wizli - специалист
Пластмасова гофрирана мека връзка се разяде за едно денонощие!
Не бях виждал такова досега,
Петък жена ми видя теч под мивката, оказа се гофрирана връзка с канализацията е разядена / сложена преди 4 мес, 7 лв. италианска от Практикер/
значи, купих нова от близката железария / 4 лв. китайска/ и на следващия ден пак локва!
През това време са ползвани само Бинго за чинии и обезмаслител.
Някой да знае причина за подобно разграждане?
Не знам какво да правя, други връзки не съм виждал.
:?

Прикачен файл

DSC07138.JPG
DSC07138.JPG (53.24 KиБ) Видяна 6072 пъти
kons - напреднал
чистене на канал с препарат за канали ?
мнооого гореща вода от бойлер ?

последното което ми остава като идея е некачествено меко съединеие.
Купи и сложи ново ;-(
wizli - специалист
нали точно това направих: и за 24 часа - йок,
появиха се някви мехурчета и дупчици по тях...
никакви препарати освен Бинго и обезмаслител.
Transporterr - специалист
мен ми прилича като да е запалил някой огън под мивкат

аз залагам на некачествено съедининие

не си купувай от същото място купи от друг производител
Каналски - специалист
Извън Темата !
Никакъв шанс ли няма, да се мотират тръби и "класически" сифон за мивка? Въпреки, че някои сифони изглеждат "както са", при други може да се правят конструктивни промени/намаления/ удължения/изместване/добавяне/завъртане.... Даже някъде продават и фасонни парчета, които и продавачката не знае за какво са. В къщи даже съм сложил S-образен сифон за вана...
Spokoiniq - майстор
Виега имат прекрасни варианти за кухненски сифон, слагаш и забравяш, ненавиждам тия гофрирани цигании.За баня в шкаф ако няма нясти в краен случай, но за кухня с мазнотиите течащи в мивката си е самоубийство.
2v6 - майстор
wizli написа:
нали точно това направих: и за 24 часа - йок,
появиха се някви мехурчета и дупчици по тях...
никакви препарати освен Бинго и обезмаслител.
Какъв е тоя обезмаслител?
Топни парче от сифона в малко от него да видиш как му действа :idea:

Каналите се правят от PVC и PPR защото тях почти нищо не ги разяжда :wink:
wizli - специалист
не знам какво се случва, ама пак протече...
няма да стане с твърди тръби - има няколко чупки, трябва да има някаква мека част или гофре.
Спокойния, къде мога да видя Виега?
mitaka_vk - специалист
wizli написа:
не знам какво се случва, ама пак протече...
няма да стане с твърди тръби - има няколко чупки, трябва да има някаква мека част или гофре.
Спокойния, къде мога да видя Виега?
Ако си от София отиди в Дианабад, хотел Диана ниското тяло. Магазина се казва Юроком 2000. Там продават доста неща на виега и на други производители.
Spokoiniq - майстор
Viega пишеш в гугъла и търсиш дилър, вносител близо до тебе.До мене са Юроком, имат нещата, ул Гео Милев има също един фирмено зареден с техни неща, но ако си софиянец.Пич, тва на снимката е температура отвън, виж как гофрето хлътва навътре!План Б-във водата ти текат химии, купи си лакмусова хартия и я топни в чаша топла и в чаша студена вода от тая чешма за куриоз и пиши за резултата!Ако обикновената вода разяждаше полиетилен еколозите немаше да реват за бавноразграждащите се торбички, вервай ми.

А, Митака ме е предварил :) Аз съм с техен сифон, 2 U-колена+полутвърдо гофре накрая, конфигурира се според случая.С тая разлика че гофрето е 45мм и не се смачква на хармоника, няма остри ръбове в сгъвките и не задържа гадости, проверено.
  • 1
  • 2

Тема "Пластмасова мека връзка се разяде за едно денонощие!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: