Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
srj - напреднал
Здравейте. Намерих стар шкаф поне 50г, който е лакиран с тия старите лакове / не знам на каква основа са/ както са и старите гардероби и т.н. - като бронебоен е. Лака е гланц. Искам да го сложа на терасата, а навеса ми е лакиран с Испански / фирма не знам / импрегнант - Златен дъб и водор. лак които са доста по светли. Та има ли начин да го направя като навеса или по добре да не го пипам.
mladkal - майстор
Начин има. На старият шкаф, който си харесваш обаче трябва да му свалиш лака до чисто дърво и след това да го ипрегнираш с испанският лак, който е ползван за навеса на балкона ти.
Казваш, че шкафа е "бронебоен", т.е. шансовете да му свалиш лака на сто процента до дърво са нищожни. Много е трудоемко. Може би по-добре да се прежалиш и с лек компромис да си го гледаш/ ползваш в настоящият му вид.

Каквото и да решиш - желая успех!
srj - напреднал
Тъй като ще му намалявам дълбочината снощи го разглобих. И пробвах на едно парче с някаква ситна шкурка. Лака пада но дървото някакси не остава чисто. С какви номера шкурки да опитам да шлайфам? Благодаря
srj - напреднал
Под има ли начин, искам да кажа - този лак може ли въобще да се изчисти до чисто дърво?
Spokoiniq - майстор
Ако имаш късмет да е дебел фурнира-да.но ако в порите (ако са широки) на фурнира остане лак с байц няма да стане равномерно, ще личат, особено ако новия лак е светъл.Жули смело и ще видиш, за външно по-добре с цветен лак.Ако не остане нищо в подите и не си протъркал фурнира си герой и смело с твойта технология с байц.
srj - напреднал
Жули смело пък ще видим е доста окуражаващо! А с какви номера шкурки да го маризя. Тъй като ще имам непотребни парчета ще пробвам на тях, за да не прецакам антиката. А ако не стане с какво да го освежа, нещо върху стария лак?
srj - напреднал
Мноооооооооого Благодаря. От тук нататък вече ще се действа - импровизирай сам. Благодаря

Тема "Стар лакиран шкаф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: