Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
маринн - помощник
Здравеите,МОЛЯ за съвет от форума.Имам на село къща и до нея залепена пристройка с керемиди,в нея капе,правена е от стари материали,искам да махна покрива със старите керемиди и на негово място да отлея плоча от бетон с дебелина 10 см.страничните стени са си от тухла.плочата ще бъде 20м2, та питането ми е колко бетон ще отиде за 20 квадрата плоча дебела 10 см и изобщо колко ще ми излезе само за материали като пари.Другото- как върви труда на майсторите за направа на тази плоча,дайте съвет колко пари да дам за труд за това.Моля запознатите да дадат съвет. :? СЪС ЗДРАВЕ
vipltd - специалист
Може би ще се наложи и жб.пояс над тухлената здария.
единак - специалист
и колони..и греди... и кофраж.

Щом е "на село" питай някой местен - винаги има майстори, които знаят как да ти отлеят плоча по селата. В зависимост от това, колко ти е отдалечено селото от голям град цената за труд може много да падне. Обаче ти сам трябва да отидеш и да пообиколиш из селото и да разпиташ.

И питай някой конструктор относно армировката.
Justy - майстор
Сегашната покривна конструкция е гредоред - защо на разпокриеш, смениш изгнилите греди, нова ламперия, мушама и керемиди на летви. И няма да го мислят две поколения

Тема "моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: