Мечтата на всяка домакиня
niki_sap - специалист
Няколко идеи.
Единия вариант е точно както си го нарисувал, като обаче пералнята просто влезе в барплот, под който ще има и един шкаф за чинии.
Втория вариант за да имаш повече шкафове и място за боклуци - гледано от дясно наляво - хладилник (точно до колоната), мивка, печка, ъглов шкаф или пералня с горно отваряне, после по лявата стена миялна, шкаф (или пералня, ако не я сложиш в ъгъла с горно отваряне) и пак един барплот за шкафове за домакински работи.
На лявата стена може да не слагаш горни шкафове ако мислиш, че ще стане прекалено тясно, а слагайки хладилника в ъгъла и започвайки от него си изчистваш пространството от висок топурест шкаф.
Под бар плот нямам предвид високо нещо със столчета, а по-скоро шкаф с нормална височина и гръб от земята до височина 20-30 см. над плота за да не се вижда от стаята какво е подредено по него.

От там нататък, квадратна маса, която ежедневно да седи залепена за барплота, а когато идват гости да може да се премести по-навътре в стаята за да се използва пълноценно.

И още една идея след като апартамента е още в строеж - ако има начин скоси ъгъла на стаята, така ще спечелиш пространство за хола, а ще загубиш 70-80 кв. см. в стаята, които в момента така и така се падат зад вратата на стаята. По този начин можеш да направиш барплота малко по-дълъг и пак нормално да може да се влиза от входната врата към хола.
Дори и да не стане така, предполагам вратата на спалнята се отваря навътре към стаята, а не навън както си я нарисувал. Ако не е така, обърни я, защото ми изглежда страшно неудобно, губиш стената на банята за някакъв вид шкафче и не печелиш нищо в стаята.
wizli - специалист
И аз мисля, че по-добре кухнята да мине малко и по стенaта вляво, отколкото да стесняваш толкова пространството пред входа.

Виж моята кухня е 2,3 м., но се наложи да изнесем пералнята в коридора до банята и да се откажем от съдомиялна.
http://drawer.hit.bg/kitchen2.jpg
Master_Kenobi написа:
Друг (wizli) ти е прецакал темата, като е пуснал снимки противно на Правило № 7. Ама модовете ги нема да я оправят.
Нали знаеш, администрацията на форумите е за да пише правилата, а не за да ги спазва. :lol:
махам снимката, които иска може да я види по линка.
Последна промяна от wizli на ср ное 11, 2009 9:05 am, променено общо 1 път.
PPP - специалист
Можеше да сложиш малка съдомиялна за вграждане на мястото на чекмеджетата, а под хладилника да сложиш шкаф с чекмеджета. Е, сигурно щяха да са по-малко на брой, но така пък ще имаш съдомиялна.
cerrone - специалист
Здравейте.
Малко бях офлайн за няколко дена. Благодаря за новите предложения.
За да добиете представа показвам няколко реални снимки на апартамента.

Снимка през входната врата - вляво е спалнята, вдясно се вижда стаята
Изображение

Много важна снимка - Това е прословутата отходна тръба заради която е изградена 36см колона. Горе се вижда и Г-то на абсорбаторната тръба. Вижда се и водопроводната инсталация. Вляво ватенките са кухненската стена, вдясно тухлите четворки са така наречения отстой от входната врата
Изображение
Тука е същото, но облечено с гипсокартон
Изображение

Ето и под друг ъгъл
Изображение

Следвайте този линк към снимките ми:
http://home-and-garden.webshots.com/alb ... and-garden
Има и други там.

Master_Kenobi, следвам всички условия за ъплоудване на снимки но уви не става. Затова и го поствам по този начин.
Master_Kenobi - V.I.P.
cerrone написа:
Master_Kenobi, следвам всички условия за ъплоудване на снимки но уви не става. Затова и го поствам по този начин.
Чудесно си се справил. Не знам защо са тия притеснения...
Друг (wizli) ти е прецакал темата, като е пуснал снимки противно на Правило № 7. Ама модовете ги нема да я оправят.
Нали знаеш, администрацията на форумите е за да пише правилата, а не за да ги спазва. :lol:

Ще ти пиша на лична, щото тука ме недолюбват напоследък и нема смисъл да се набутвам с идеи на обща. :-D Но за теб имам някои и ще ти ги споделя, защото си ми приятен... :)
wizli - специалист
исках само да кажа да помисли за работното пространство на жената в кухнята, според мен не е организирано.
Като зареждаш пералнята - няма как друг да мине в банята или да излезе.

Тема "Моят проект за кухня - Борба за всеки милиметър!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: