• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Ел. инструментите. Консумативи.
velsi - Почетен майстор
А къде ги продават? Май не са много разпространени. Поне по големите вериги магазини ги няма.
Тани - модератор
velsi написа:
А къде ги продават? Май не са много разпространени. Поне по големите вериги магазини ги няма.
Е то и Макита няма! :-D Аз си купих от Карлово!

И аз горещо препоръчвам Крес ! Личните ми впечатления са от винтоверта на Крес . Бях се ориентирал към Макита , но Леонардо ми беше препоръчал Крес , затова му обърнах внимание иначе за мен си беше неизвестна марка . Когато хванах и двете в магазина , Креса просто ми лепна за ръката , а Макитата беше доста по-ръбеста В Интернет и каталозите пишеше , че Макитата е по-лека но на кантара в магазина се оказа точно обратното! В крайна сметка си взех Крес и след като поработих и с двете марки се оказа , че съм направил правилен избор. А разлика в цената почти нямаше (5 лв. :-D ) Като още едно предимство на Крес - 24 часов сервиз , като оставянето на инструмента за сервиз става в магазина от който е закупен!!!
bonjyr89 - специалист
Здравейте!
Според мен ЕЛТОС са си номер 1 но за съжаление не се произвеждат
:( относно частите аз съм от Русе и тук е заводът на SPARKY (бившият ЕЛТОС) части за ЕЛТОС се намират сравнително лесно но са на по-високи цени.
Имам ъглошлайф и дрелка ЕЛТОС но шлайфа изгоря и отидох да му взема части и се оказа че ремонта му струва 120лв. а един нов на SPARKY е 180лв(от фирмения магазин във завода )и си купих нов вече 3 години е безотказен при употреба всеки ден (ако можеше да говори щеше да шлаче) Преди 2 години си купих перфоратор на Sparky от техническия панаир в Пловдив със 30% отстъпка за около 220 лв. много съм доволен от него направо е безотказна машинка има и конусен преходник :)
UNIOR - модератор
Ето една машина на добра цена с много добри показатели, + консумативи.

• Консумирана мощност: 820W
• Максимален диаметър на свредлотоза бетон / стомана / дърво: 26 / 13 / 30 mm
• Скорост на въртене на празен ход: 0-1300 min-1
• Брой на ударите на празен ход: 5450 min-1
• Енергия на удара: 3,1 J
• Максимален въртящ момент: 30 Nm
• Три режима на работа: пробиване, ударно
пробиване и дълбаене(къртене)

• Електроника за предварителен избор на оборотите
• Прекъсвач с плавно регулиране на оборотите
• Бутон за застопоряване на прекъсвача
• Ляв - десен ход на вретеното
• Предпазен механичен съединител
• Редукторна кутия от магнезиева сплав
• Ергономична ръкохватка с вложка от еластолан

В комплекта са вкючени:
-длето -1бр.
-шило - 1бр.
свредла SDS+:5,6,8x100x160mm.
Втора глава(патронник) с SDS+ опашка за цилиндрични свредла.

Цената на окомплектовката отделно излиза около 70,00лв+/-, зависи каква марка са,например патронник на "Bosch", шила и свредла на "Keil"

При цена от около 330,00лв.+/-, зависи в кой магазин ще влезеш,цената излиза доста добра за това което предлага като възможности.

Искам да добавя още нещо,относно този 24 часов сервиз на "Крес",нещо ми се струва малко несериозно, лично мнение, тъи като ние подържаме сервиз, и да ви кажа няма машина отремонтирана за по малко от три дни, само доставката на неналичните части отнема 24часа, а имайки предвид че няма сервиз който да подържа пълна гама части, звучи наистина несериозно, НО може и да има изключения, не го отричам.

Прикачен файл

BPR-261E.jpg
BPR-261E
BPR-261E.jpg (40.08 KиБ) Видяна 15333 пъти
Последна промяна от UNIOR на пон мар 05, 2007 1:51 pm, променено общо 1 път.
null - специалист
Не правя реклама на Kress.
Просто аз го ползвам и съм много доволен.
Не ми се е налагало да ползвам сервиз за около 3 три години използване.
крум - специалист
Къде могат да се видят тези инструменти? (Kress)
Някъде около София или Стара Загора
null - специалист
крум написа:
Къде могат да се видят тези инструменти? (Kress)
Някъде около София или Стара Загора
За София
Не знам точния адрес, обаче на Пиротска между Ботев и Опълченска по средата. Като се тръгне от Ботев от дясната страна на един ъгъл. Входа е откъм пряката.
Не знам дали и къде имат друг магазин. Сервиз не ми се е налагало да ползвам.
Тани - модератор
UNIOR написа:

Искам да добавя още нещо,относно този 24 часов сервиз на "Крес",нещо ми се струва малко несериозно, лично мнение, тъи като ние подържаме сервиз, и да ви кажа няма машина отремонтирана за по малко от три дни, само доставката на неналичните части отнема 24часа, а имайки предвид че няма сервиз който да подържа пълна гама части, звучи наистина несериозно, НО може и да има изключения, не го отричам.
Честно казано и на мен ми се струва нереално , но това е по думите на собственика на магазина , който ми е приятел. Имали всички машини в сервиза и при необходимост сваляли част от тях и ги слагали на машината на клиента! Колко е вярно не знам , каза , че до сега само един виброшлайф е оказал дефект , но клиента не знаел за бързия сервиз и си сменил лагера сам и после казал в магазина , та му се карали! ! Но е възможно това да е маркетинговия им план да си наложат марката на българския пазар!
Ако са ме излъгали и аз ви лъжа.Нека някой друг провери и да каже дали е така.
siderovbg - специалист
Днес ходихме в "Практикер" за да си купя перфоратора... Не го купих... Случи се един познат които ме разубеди. Сега мисля план Б - ще си купя перфоратор "Еinhell". За тази марка имате ли инфо?
velsi - Почетен майстор
Ще сбъркаш! Бек ен Декер е на светлинни години от Енхел. Аз пък днес гледах оберфрезата на Бош и на Блек ен Декер. На Бош е направо дървена в сравнение с другата. Имай предвид, че Блек ен Декер, макар не много позната и популярна у нас, всъщност е много стабилна марка. За Ейнхел вече съм си казвал мнението - долно китайско менте, направено малко по-добре от най-долните и продавано малко по-скъпо, за да изглежда по-убедително.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Перфоратор "Black & Decker" - струва ли си?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: