• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
bisplus - специалист
Здравейте! Тъй като последната гръмотевична буря ми прецака компютъра много яко и в сервиза ми казаха че, ми е изгоряло дъното през ланн картата и цената за подмяната е над 400лв. искам да попитам дали някой знае колко струва само дъното и дали аз с минимални познания и ваша помощ да си го сменя сам.А ето за каква става въпрос...... [/img]http://bisplus.snimka.bg/other/duno.442034
tysonlkr - специалист
Дъното е цялата тази платка, а не само интегралната схема (чипът) която си снимал :wink:
Дъната са доста голяма част от стойността на РС-то, за лаптопи са още по скъпи. възможно е да е 400 лв. Да си го смениш сам не е много лесно и не ти го препоръчвам.
bisplus - специалист
Ами от сервиза ми казват, че е неоходимо да се смени цялото дъно, не са ми споменавали нищо за отремонтирване. Аз така като гледам дори и на интегралата и няма нищо ама...
Забравих да напиша, че лаптопа е ASUS X59SL-AP391
Johny - майстор
Асус имат представителство в Германия. Дънна платка на стационарен компютър за 350лв. отказа по същия начин. От вносителя /Риск електроникс/ я пращаха за ремонт там, който щеше да струва 20 евро. Нищо не стана. Запаси се и повече студена вода. :-D Аз вече пих. :lol: Sorry! Никак не е задължително един чип да е изпушил, за да е дефектен, а там са десетки.
Успех!
bobykafe - специалист
Пробвай със премахване на лан чип-а
tysonlkr - специалист
bobykafe написа:
Ако е само той компютъра ще си работи само каде няма да има ЛАН :?
Според мен не е само той има и други по големи поражения.
Това е лошото на вградените ЛАН-карти :idea:
zoro1 - специалист
tysonlkr написа:
bobykafe написа:
Ако е само той компютъра ще си работи само каде няма да има ЛАН :?
Според мен не е само той има и други по големи поражения.
Това е лошото на вградените ЛАН-карти :idea:
не винаги .понякога товарят захранването и не работи всичко.
gorgidanchev - специалист
Махаш лана и си пееш. :idea:
sstefanov - майстор
А следващия път си купи LAN protector!
bisplus - специалист
Благодаря на всички за отговорите? Ще пробам да махна лана и мак ще пиша......дано да стане че поне да се върши нещо с него.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за ремонта на преносимия компютър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: