Какво да очаквам от ел техника за
К. 6бр+5
П.К 5бр+3
ЕТ 11+1+1
Н.В 1бр+1
Б 2бр
К. 6бр+5
П.К 5бр+3
ЕТ 11+1+1
Н.В 1бр+1
Б 2бр
n_a написа:незнам,то ако е само свързване на кутиите изобщо нямаше да има списъкmoimoimoi написа:а ти кат си викнал майстор що първо не договорите цената ами ся питаш какво да очакваш-еми той може си сложи мега висока ценаМайсторът ми е доведен, не викан. И аз имах Друга уговорка с друг човек... това не е за коментар. Обаче днес видях на лист написано това. Това е разчет за работа. След такова нещо идва сметка за плащане, знам.
Значи в случая кабелите са наковани, кутии и тн също. Става дума само за връзване.
moimoimoi написа:я разшифровай съкращенията в първия ти пост
а се разбира дали е качествено накрая ако всичко е ок,или след 1 година ако пак след едногодишна екслпоатация ако всичко е ок значи е качествено
от сливен съм работя тук на следните цени за направа на електроинсталация:за ново строителство 5 лева на точка , за ремонтна дейност свързана с къртене,копане на канали цената стига до 10 лева/точката
като за точка смятам всеки контакт,разклонителна кутия,ключ,токов извод,лампа
работата включва изкопаване на отвори за кутии,полагане на кабел, свързване на разклонителните кутии и монтаж на конзолните кутии,т.е. инсталацята е готова и може да се измазват стените/или гипскартон
естествено има и други методи на оценяване,примерно по дължината на кабелите, и т.н.
а ти кат си викнал майстор що първо не договорите цената ами ся питаш какво да очакваш-еми той може си сложи мега висока цена
babyrose написа:Извинявай ,би ли казал каква цена ще ми излезе ремонт на ел.инсталация за стара къща?Не знам как точно го изчисляваш ,но става на въпрос за: 2 коридора,1 баня,3 спални,хол,кухня и тераса.Предварително ти благодаря за помощта(150лв. + транспорта) / ден
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: