Всички въпроси за вилата.
Gladiator_BG - специалист
привет отново ... на вилата на терасата правим едно таванче и проблема е следния ...
направихме окачен таван ...
грундиране ... грунд прозрачен на боро
боядисване 2 ръце с бял латекс ...
така стоя 4-5 дни

ноо после сригнахме до единодушното решение че ще е по добре да се сложи минерална мазикла (да се върже с къщата)
та ..
върху латекса нанесохме някакъв грунд .. уж го дадоха специално за такава мазилка
после мазилката и веднага след като я нанесохме я изпердашихме ... получи се много добре ...

и ето най гадния момент от свършената работа ... няколко дена откакто нанесохме мазилката се появиха "балончета" по тавана ... наддигнала се е на места ...
и пак след единодушно решение я свалихме цялата ... като се има предвит че само я подхванахме от единия край и тя падна на "люспи" ...
5 баки мин. мазилка си заминаха като отче наш ...
интересния момент е че се лющеше точно от слоя с латекса ...
демек латекса прецака нещата ...
сега по тавана има останал латекс който го пробвах с шкурката да го махам ама е влажен и неиска да се маха ... само задръства шкурката ...
та въпроса ми : какво да направя в тая ситуация така че да не се наложи да пращам подяволите още 5 баки минерална мазилка ?!?!?
да жуля латекса ли ...
друг грунд ли да слагам ...
сигурен съм че има и други рационални решения така че помагайте кой с каквото може
:)
поздрави от ... маааалко по на север от Пловдив ...
:-D
Gladiator_BG - специалист
:?
утре или другиден ще се нанася новата мазилка ...
ще съм благодарен на всякакви коментари ...
EDI - майстор
То е ясно-махаш латекса до дупка, ако трябва ще го стържеш.После нов грунд и мазилката.
atanasov2004 - специалист
Здрасти :) Колега нищо не махаш,върху латекса шпакловаш с "Бороте-
ракол",после си слагаш каквото си искаш! Имах подобен проблем при
боядисване с латекс на таваните и стените-като почнах и стана на
парцали,т.е лющеше на юфка дебел слой латекс.Моя човек каза че
като свалим латекса ,трябва да се шпаклова пак с гипсова шпакловака
обаче не даваше гаранция.И предложи шпакловака с "Боро-теракол"
и отгоре финна гипсова шпакловка-даваше и гаранция че няма да мръдне и стана чудесно,ама ми взе пари за двойно шпакловане.
Успех! :cool:

Тема "Силиконова мазилка в/у латекс ... голяма грешка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: