Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Johny - майстор
hygro написа:
Прекъсваш стартирането с "F8" (бързи пръсти ти трябват :) ). От менюто избираш "Safe Mode with Command Prompt". От командния ред пишеш:

Код: Избери всички

chkdsk c: /f /r
Потвърждаваш с "Y".

Рестартираш компа с:
И после Уиндоуса не се зарежда! :? Минал съм и по този път. Това може да помогне, но ако не държиш на информацията.
Освен това там нищо не пише за лоши сектори.
Напиши този код в Гуглето :-D и виж какво излиза. Ето: http://translate.googleusercontent.com/ ... jPUr_4UcQw Ако искаш послушай ме , защото това, което предлагам е по-бързо и безболезнено. На едно място прочетох, че проблема е решен след смяна на батерията.
Успех!
velsi - Почетен майстор
Така. Благодаря на всички за съветите. Това с chkdsk /f /r го правих още снощи. Показа 20к лоши сектори. Проблема не се реши. OS (win xp) зарежда нормално, след 5-10 минути излиза синия екран. Понякога OS не зарежда... На сайта на Seagate има една диагностина програма, която свалих и стартирах. На сайта пише, че ако някой от тестовете даде fail значи диска е за смяна. При мене естествено повечето тестове не минават. Освен това според Seagate този диск има 5 години гаранция. Има и страница, където въвеждаш серийния номер и то показва дали е в гаранция. Изобщо много интелигентен сайт и поддръжка. Очарован съм! Та според въпросната страница диска ми все още е в гаранция до 23 декември 2012 година. Ще пробвам да го закача на моя компютър и да архивирам каквото мога. А после ще пробвам да го занеса да ми го сменят. Не би трябвало да има проблем надявам се.
Johny - майстор
За съжаление гаранцията на производителите, не винаги съвпада с тази на дистрибуторите. Дано да се пребориш с тях. За моята кола французите дават 3г. гаранция, но Франс Ауто дават само 2. :? Ако не стане, както си тръгнал, забърши всичко форматирай диска и смятам, че с новата инсталация ще се оправи.
Пиши какво си направил.
ArturDent - Почти Безобиден
velsi написа:
Ще пробвам да го закача на моя компютър и да архивирам каквото мога.
Изключително правилно решение! И не прави повече проби защото ще загубиш най-често ползваните файлове - там се появават лошите сектори. А най-често използваните файлове са и най-важните -не е само от законите ма Мърфи.
velsi написа:
А после ще пробвам да го занеса да ми го сменят. Не би трябвало да има проблем надявам се.
Успех, но не вярвам да ти уважат гаранцията, българите. Тук гаранцията е 2 години. Ако го пратишм на сигейт ще ти го сменят, без запазване на данните, но само куриерските услуги ще струват .....

По българското законодателство гаранцията ти я дава търговеца, а не производителя.
velsi - Почетен майстор
Ще пробвам пък каквото стане. Продавача ми е познат, може пък да е по-снизходителен.

Между другото ровейки се сблъсках с термините: кабел за SATA и кабел за PATA. Та в какво се състои разликата?
Твоят диск е SATA, ако имаш късмет и не е по-стар. Но дали Вали ще одобрят гаранцията?
velsi - Почетен майстор
Дали ще одобрят гаранцията не знам. Би трябвало да имам някаква гаранционна карта... нямам идея къде се намира, ще я търся. Дори и гаранционния срок да е две години като извадим от 23 декември 2012 три години (разликата от пет до две) получаваме 23 дек 2009. Тоест оказва се, че и две годишната гаранция все още не е изтекла. А собственика на Вали ми е познат... знам ли, ще видим.
Един друг проблем има от самото начало. Дъното има два слота IDE и четири SATA. Понеже SATA дисковете нямат джъмпери както е при тези с IDE интерфейс четох в книжката на дъното, че избора става според това в кой слот е включено диска. Двата са червени на цвят (за мастер), двата черни (за slave) Да, ама винаги този диск се е показвал в биоса като secondary master. Така и не успях да го накарам да бъде Primary. А ето какво пише тука:
http://translate.googleusercontent.com/ ... umvPM3THrw
Мислил съм си, че и това може да е част от проблема. :?
Зарежи к'во пишат майкрософт. Щом излезе син екран, работата се е осрала много.
Нали и аз пиша съобшения за грешка. Какво очакваш да ти напишат "Нещо стана като записвахме, ама нямаме никаква представа какво." Ако тази грешка беше нормално предвидима, щаха да извадят едно приветливо съобщение с обясненията които цитираш ти (без син екран).

Ако наистина ти е гаранционнен диска, вземи един кондензатор на 220V зареди го и го бодни на електрониката на диска. Тя ще изгори тотално, но няма да има опушено, като от токов удар. Като го тестват, няма да се разпознае и веднага ще ти признаят гаранцията. Иначе ще го тестват за bad сектори и ако не покаже нови, може да не ти признаят гаранцията. След 5 дни пак по същия път....
hygro - майстор
С майката на Били сме си гъсти дружки и ти си се сближил гледам... :)

Q330100 си е уиндоуски проблем, което при дисковите тестове, които обикновено вървят под дос, не би трябвало да е от значение.

Дори и тестът да се е изпълнявал под уиндоус, нали ефектът не се е проявил веднага и е имало период на нормална експлоатация. Т.е. промяната се дължи или на някой ъпдейт, който са ти натресли неусетно или... на дефектен хардуер...

Залагам ⅔ на второто...
velsi - Почетен майстор
Развитието...
Днес си взех новия, подменен диск. Дори получих двойно по-голям, защото нямаше същия в наличност. На всички, опитали се да помогнат, изказвам искрени благодарности. :prayer:

Тема "проблем с хард диск" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: