Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
panalov - специалист
Стана ми ясно ,че ще се купува телевизор а не монитор.
Поне ще се ползва със сигурност за гледане на ТВ.
Ясно ми е всъщност ,че трябва да е по добре да си взема по-голям ТВ ,но първо , детската стая е малка и второ притесняваме като е голям екрана и той играе на компа гледа доста от близо и ще си повреди зрението.

Иначе в спалнята си имам една 26-ца на Сони и съм много доволен Качеството на картината е перфектно въпреки ,че не е FULL HD , Но усилвателя на кабелната ми е на терасата и на това се дължи качеството на картината.
bigshop - специалист
Тъй като избираш телевизо, обърни внимание на това, което казва Iliev Labs. Ако PC-то няма изход HDMI, то е възможно максималната разделителна способност през PC-входа на телевизора да е доста по-ниска (1024x768) и след това тя се мащабира до максималната, но резултата е плачевен - това е все пак телевизор. Провери предварително!
Full HD видео да се пусне на комютър трябва добър процесор и видеокарта. На моя семпрон двуядрен 2700+ и няква нормална видеокарта- едвам тръгва. Също така и в момента почти няма филми с такава резолюция в интернет 1920/1080 пиксела. Или ако има са доста големи. Цифровите телевизии незнам колко им е резолюцията но по-малка от това, т.е монитор или телевизор с по-малка резолюция ще свърши същата работа, поне за следващите 2-3 години.

Телевизора определено има по-голям ъгъл на гледане. Монитора трябва да го гледаш точно фронтално за да е добра картината. Ако се излегнеш и монитора седи по-нависоко- може и нищо да не се вижда :)

Ако ще е full HD Монитор- най добре е да е 26 инчов. Иначе на 22 инчовия ще тряя да се кьораш съвсем отблизо да видиш нещо на максималната му резолюция. Много дребни излизат буквите и прочие.

Тъй че моя съвет е телевизор няма смисъл фул ХД. Аз съм с 26 инчов самсунг фул ХД- за монитор да си върша работата на компа върши идеална работа, но за телевизор не толкова. Фотоапарата ми прави такова видео, затова го бях взел. Иначе голямо приложение на фул ХД няма, освен това че има повече работна площ на десктопа и снимки с голяма резолюция можеш да разгледаш по-голяма площ от тях наведнъж увеличени.
panalov - специалист
Ето на този се спрях.
http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09053651

Сега се чудя дали да си го поръчам по интернет за по малко пари или са си го платя в кеш.
Има ли рискове и какви са те?
dito - специалист
Поръчваш по Интернет (май се води с наложен платеж) и ти го карат хората на крака, като плащането става тогава. Няма как да изгориш с парите, ако това питаш.
НО! По-скоро рискът е свързан с това да има изгорял пиксел, защото не можеш да върнеш ТВ, докато при избора в магазина ще ти го сменят ако кажеш, че няма да го вземеш - поне на мен ми го смениха.
Iliev Labs - специалист
По-добре е да отидеш на място в магазина. Да го видиш работещ.
Този който си избрал е малък. На този размер предпочитам кинескоп.
За същите пари ще вземеш 32-ка NEO. Не робувай на марки, техническите характеристики, които дават, са прах в очите. Най-добре е да ги видиш работещи.
sasooooooooo - "специалист"
Поръчвай смело през интернет. За 20 кинта можете прилична почерпка да си направите. Ако има проблеми > сервизите за какво са?
26LH2000 съм си харесал за мен, та ако вземеш 22" сподели впечатления :-D
dito - специалист
sasooooooooo написа:
Ако има проблеми > сервизите за какво са?
Там е, че всеки ТВ си има допустим брой изгорели пиксели, за които не можеш да го върнеш. А когато в магазина го тестваш с една флашка и кажеш - "дайте ми друг", ще ти го сменят, иначе те губят като клиент. А този с открития изгорял пиксел, познай дали не може да го шитнат именно през Интернет :wink: Иначе ако е за поръчкана бяла техника - 100% съм за Интернет.
sasooooooooo - "специалист"
Кажи по-подробно за тая флашка - това стандартна процедура ли е, какво има на нея? Когато купувах моя в Технополис даже не ми го включиха :?
dito - специалист
100% има и за телевизори разни тестващи програми (които проверяват какво ли не), но аз ползвах просто най-обикновена флашка със записани на нея 3-4 картинки, които представляват само фон от основни цветове - примерно бяло, черно, червено, зелено, синьо. Когато гледаш по-динамични кадри, много трудно можеш да видиш изгорял пиксел, докато сменяйки статични изображения е лесно. Ако пикселът е "заспал" на няккаъв много светъл цвят, ше го хванеш на черно, ако е на тъмен - на бяло и т.н. Ако телевизорът няма флаш изход, можеш да ползваш CD и да помолиш да ти го пуснат през плейър. Отделен е въпросът на ТВ при нормална работа колко се забелязват един или два пиксела, но видиш ли ги веднъж, все там ще гледаш после :cry:
Не знам в големите вериги дали се навиват да ги пускат, особено ако са по-евтини. Моя го взех от малко по-малък магазин и там явно им е важен оборота. Абе в тази криза ако не се навият... :)

Тема "LCD TV монитор или TV с PC вход" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: