Всички имаме коли, нали ?
Mike - специалист
Веригите за автомобила са нещо ценно и дори необходимо в автомобила през зимата. Сега на пазара има различни модели и не са скъпи. На мен обаче все ми се струват слаби. Все ги късам и поправям. :| Бих искал обаче да си измайсторя сам вериги. Така, че давайте съвети. Предварително благодаря. :)
iliq todorov - напреднал
А знаете ли, че има на пазара доста луксозни вериги като цените им са доста солени ама и качеството си заслужава. Обаче сега искам да ви обърна внимание на една алтернатива на веригите. Тези приспособления представляват фланец към който се закрепват 3 или 5 или 6 бр. стоманени пръти подвити така че да прилягат на гумата и я захващат малко от вътрешна страна, така че да не падат от колелото. тези пръти се притягат в посока към центъра на колелото и си стоят съвсем сигурно. Реномираните производители на вериги вече ги предлагат на пазара но цените са доста високи. Ако някой се поинтересува , ще потърся повече инфо и чертеж евентуално. При условие че с вериги не се кара много бързо едва ли малък дисбаланс ще окаже голямо влияние върху управлението. Приличат малко на скобите с които закопчават колите за да те глобят :lol: А всъщност ако ми остане време ще си поиграя в почивните дни и знае ли човек - може да станат сполучливи :)
Остава и да падне сняг при нас...... :)
pesho - специалист
Най-доброта алтернатива за зимата(според мен)-текстилени чорапи за сняг..Вижте в www.roofbox.co.uk/autosock/-има и демо-филм..Ако някой е виждал в БГ да се продават,моля за инфо-веднага бих си купил..

Прикачен файл

AutoSock_200.jpg
AutoSock_200.jpg (29.25 KиБ) Видяна 14436 пъти
manolito написа:
Я вижте това: http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=18385
ти ползвал ли си ги?
от тези течни вериги не става и чеп за зеле, както се казва. :)
manolito - специалист
Не говоря за течните вериги , явно не си чел по надоло. :lol:
По добре си купи качествени зимни гуми.Няма да имаш проблеми никъде,и няма да се занимаваш да слагаш вериги и т.н.
pesho написа:
Най-доброта алтернатива за зимата(според мен)-текстилени чорапи за сняг..Вижте в www.roofbox.co.uk/autosock/-има и демо-филм..Ако някой е виждал в БГ да се продават,моля за инфо-веднага бих си купил..
Карал съм с тях. Бяха ми ги донесли от Германия.
Изглежда вече ги предлагат и в България.
Виж на какво попаднах: www.autosock.bg
8180 - майстор
Един мой познат си беше правил - не съм ги виждал, но ги обясняваше много просто.
Дебели каишки от кожа или нещо др. с по-яка тока - верига с ширината на гумата + малко нагоре, пришита (занитена или др. към каишките). Твърдеше, че 3-4бр. на гума стигат. Монтаж елементарен - промушваш през дупките на джантата и закопчаваш - важно за ситуацията в която се налага.
Отдавна беше, не си спомням дали не беше просто прегънат на две колан. Идея за размисъл и подобрения - Направи сам.
daniench - напреднал
ами и аз карах с вериги от метро за 20 кинта и ако караш внимателно
демек на 1-2ра не повече от 25-30км в час ,карат ,мойте са на 35км
стаж и още могат да се използват,нямам нищо скъсано.
с вериги не се ходи на състезание,най добре е зимна гума ,обаче
в пловдив зимата е къса и нямам нужда да се охарчвам за зимни гуми ,обаче ако ходя някъде из планините се налага да си ги нося ,слагъл съм ги точно 4 пъти,всеки път ме спасяваха,та така

Тема "Вериги за автомобила?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: