• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 66
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
argento - напреднал
ЕСКО -приключиха дейност май месец тази година , фалираха

:lol: Защото имаха много "добри проекранти", "добро" управление и "отлично изпълнение".

Пробвай отново

:lol:
filmatoplo - майстор
Тая фирма не ми е позната лично - само я пуснах заради снимките . Пусни някоя твоя снимка мен лично ме интересува .
argento - напреднал
изпрати ми е-маил.И ще ти пратя
Antonii - майстор
argento написа:
...Но в крайна сметка е трудно да намериш общ език с неуки и ...... хора.
За това просто него търси. :wink:
Тук в БГ е така и интересното е че този който най-малко разбира нещата, най-много си държи на своето(в 90% от случаите грешно) мнение. :)
ribnikolaevi - майстор
Голямо мерене на ... пада. Поне така изглежда на хората отстрани. Искам да уточня, че не нямам намерение да ви взимам хляба. Просто искам да си направя предварителни сметки. За това са ми необходими хидрогеоложки данни на конкретен район на София, в който е построен жилищен комплекс. Убеден съм, че такива проучвания са правени и данните се пазят някъде.
Някой от всички, които пишат тук, може ли да каже откаде да взема такива данни? Какво точно всъщност да искам (как се наричат тези данни на професионален език/жаргон). Колко струва подобна услуга? За колко време ще ми я направят. Ако не знаете, няма да ви се сърдя. В края на краищата не може всеки всичко да знае. Просто се надявах в духа на форума да ми спестите малко време и да ме насочите.
hygro - майстор
За всеки застроен терен има изготвен инженерно-геоложки доклад. Ако геологът е бил съвестен (все по-рядко се случва) всичко необходимо ще намериш там. Но за интерпретацията на информацията пак ще ти трябва хидрогеолог, щото голите цифри от доклада едва ли ще ти говорят нещо. А обърнеш ли се към опитен геолог, то за всеки квартал в София той най-вероятно ще ти издекламира метър по метър наизуст всичко, което е под краката ти, дори и без да поглежда геоложките доклади.

И разбери, че няма и не може да има такъв документ, който да казва, че ако сондираш 35m с ø130 на ъгъла на бл. 555 ще получиш през сухо лято от десетата година от експлоатацията еди колко си дебит, освен ако на точно това място вече не е изграден точно такъв кладенец, който е подробно обследван...

Наемането на хидрогеолога ще ти струва между 70 и 1700лв. в зависимост от това, какво искаш от него. Но ако мислиш да го питаш колко метра и с каква сонда да сондираш, за да имаш еди колко си гарантиран дебит, ще предизвикаш само умиление - хидрогеолог в тази клопка не влиза :) Всички рискове са си твои.

А иначе геологията на по-голямата част от София е такава, че най-вероятно е да нямаш проблем с дебита за една ТП, ама... божа работа...
argento - напреднал
Каква мощност е ТП която предвиждаш?
Каква сграда е това ?
filmatoplo - майстор
Апартамента в който живея -ползвам е 60 кв топля го с печка Прити с водна риза в кухнята и отделно 36 ребра хаш 600 1 лира и 80 л бойлер . Печката уж е 10 киловата - с каква ТП мога да я заменя - обаче ако ми гори ток за сезона 600-700 лева ток за 5-6 месеца говоря . :?Температурата на водата в момента варира 50-55 гр при по голям студ я карам до 60 гр .на дърва съм .
filmatoplo - майстор
Като питам за каква ТП имам предвид каква мощност за тез 60 кв и колко ток ще гори там коп -моп :) има ли въздух вода за случая ама да не ми пърка ами да се държи сериозно на терасата .
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 66

Тема "Термопомпи-консултации" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: