• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mraveca - напреднал
Здравейте.

Понеже за първи път ми се налага да строя бих искал да попитам.
Идеята е за къща на 2 етажа като на първия ще има 2гаража а на втория ще се живее.Въпроса е че искам грубия строеж да е само колони и плочи, без да се зида.Това ще оскъпи ли с нещо грубия строеж.Целта е всичко останало да го направя аз и да спестя пари от зидане,мазане,покрив,и др. При това положение колко би могъл да струва 1кв.м груб строеж.
naskov - майстор
В нашто село 70Е. Ти за къде питаш?
mraveca - напреднал
Ще се строи в Балчик.
Цената за къде е?
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Няма как след като грубият строеж е без зидове да е по скъп от такъв със зидове.
Вдъщност има - ти трябва да не си изобщо наясно с цените и майсторите да са кожодери.
Поздрави.
mraveca - напреднал
Понеже не съм обяснил както трябва искам да уточня .
Ще се ускъпи ли стоманобетонната конструкция?
Цената за която попитах се отнася за нея.
ArturDent - Почти Безобиден
Колега за това, което питаш - може да ти излезе по-скъпо.
Поне 30-40% от цената ти я определя конструктора/архитекта. Той ще проектира колко бетон и желязо ще сложиш. Ако се презапаси прекалено много - ще ти излезе доста скъпо.
При мен например противоземетръсните шайби са изпълнени от плътни тухли единички в двоен зид. Ако направиш тези шайби от железобетон ще ти излязат най-малко двойно. Но те като зид не могат да се изпълнят след изливането на бетона, защото са един конструктивен елемент.
От задане според мен няма да спестиш много, защото времето което ще отдели строителя за твоя обект, ще е почти същото.
Когато излеят плочата - чакат извесно време, декофрират, подпират тук-там плочата, и зидат преградните стени, докато горната плоча "стегне" съвсем - т.е. трябва да ти излеят едната плоча, да чакат 20-тина дена, и после пак да дойдат на твоя обект.
Според мен пак ще си сложат същата печалба в лв. както и със зидането.
От мазане и други неща можеш да спестиш, това е сигурно.
Имай предвид, че покрива е също конструктивен елемент и за него се съставя акт 7, подписан от конструктора и тех.ръководител.
Аз съм лаик и това са мисли споделени на глас. Наскоро привърших с един етап на грубия строеж. Виж няколко теми по-надолу.
Попитай и единак, неговата тема е също тук, той е по в час от мен.
По мои груби изчисления грубия строеж е 30-40% от общата цена. Със зидането от теб ще спестиш до 5% от общата цена. Замисли си дали си струва? От довършителните работи, можеш да спестиш повече, влагайки твоя труд и умения.

Успех!

П.П. Имам питанки, но нека се развие темата.
Здравей нормалната цена за груб строеж е в границите от 80 евро до 120 евро в случаите да няма сложна подземна работа като отводняване на обекта дълбоки основи и много други усложнения.
ArturDent - Почти Безобиден
vasil_zo:
Цена от 80 до 120Е ? Какво е това? Би ли обяснил?
:arrow:
Последна промяна от avgusto0 на ср ное 18, 2009 11:13 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "мнение за строеж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: