• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
bisplus - специалист
В крайна сметка какво е един зазидан прозорец пред една сбъдната мечта! :) Така като гледам има възможност да се премести вратата... защо не го направите? Може да се премести вдясно и да се сложи плъзгаща врата, така според мен ще влезе хладилника.
mim - специалист
ина е поредният изтребител във форума, който не го е еня, че някой друг ще седне да си чеше сивото по нейните проблеми
а не мерси
инак да седна да поначертая, ама поне малко обратна връзка да има, а то никой
Здравейте,
Първо искам да се извиня за времето, което не съм влизала във форума, но бях убедена от последните мнения, които прочетох, че "никой не го е еня" за моя проблем. Въпросът със зазиждането беше решен с 10 см. Стана доста студено и сложихме дограмата.
Наистина вратата ще я изместим максимално до стената, а що се отнася до електроуредите и обзавеждането имаме единствено хладилник (180 х 60см) и пералня. Мисля си, че ако купим съдомиална за 9 комплекта широка 45 см ще успеем да поберем всичко.

По принцип има накъде да се разшири, къща е все пак, но предпочитам да имам една спалня в повече.
Ето снимка на разпределението, до което успяхме да измислим и ще съм благодарна да чуя вашите съвети.
Обещавам, че ще чета вече редовно форума :))

Прикачен файл

Untitled.jpg
Untitled.jpg (178.66 KиБ) Видяна 7026 пъти
niki_sap - специалист
Изглежда не си изгледала линка, който ти пусна по-горе Шадоумен. Разпределението на уредите в кухнята трябва да бъде удобно за пътя на храната. Така както си го нарисувала не може да бъде по-неудобно. Превод на линка: взимаш нещо от хладилника, миеш го, режеш го и го слагаш в печката. Или го взимаш от хладилника или от шкаф, режеш го и ги слагаш в печката. При твоите размери на кухнята имаш много възможности. До колкото разбирам имаш камина и съответно не искаш дивана да бъде в чупката за да се вижда огъня. Ок. Тогава и при положение, че е къща до колко има възможност да се правят промени на отдушници, чиста и мръсна вода? И къде е в момента отдушника - където си нарисувала печката в момента ли?
Разгледах линковете и всички механизми ми харесаха, но на този етап не мога да си ги позволя.
Чистата и мръсната вода са там, където е нарисувана мивката и няма възможност да се премести.
Отдушника ще бъде там където го поставим, това е нова пристройка към къщата и все още всичко е на газобетон.
Идеята ни беше наистина дивана да бъде "вграден" в чупката, но не можем да измислим друго място на хладилника и телевизора.
Единственото нещо на което не може да променено мястото е камината (камерата), която ще вграждаме, защото там е комина.
niki_sap - специалист
Имах предвид движението в кухнята, а не механизмите на Блум - на линка натисни квадратчето най-отдолу "Dynamic space" - има филмче, което обяснява петте зони в кухнята. Ето това е сайта на тази идея

http://www.dynamicspace.com/

Основната идея е да имаш работни плотове между хладилника и шкафовете от една страна и печката от другата, като мивката се пада някъде по средата защото по този начин намаляваш движенията и си олесняваш живота.
Специално в твоя случай, след като не може да се мести много водата според мен варианта е: Гледано от вратата наляво:
Първи вариант:
На мястото на пералнята, както си я нарисувала до вратата да се сложи хладилника (80 см.). До него миялна 45 см и мивка (55 см.). Заедно с ъгловия шкаф (60 см.) общо по тази стена се получава 240 см. Ъгловият шкаф ще бъде достъпен с бъркане под мивката.
На лявата стена: Дълбочината на мивката 60 см, Пералня (60 см.), печка 60. До тук общо 180 см., което означава, че печката ще се падне под прозореца - т.е. или зазиждаш част от него или си я ползваш така и не се притесняваш от мръсни прозорци. След печката имаш 170 см за шкафове, включитлено и един висок в ъгъла. Дивана слагаш в чупката, пред него масата. Телевизора отвиа в срещуположния на дивана ъгъл, т.е. над пералнята.

Втори вариант: Гледано от вратата наляво:
Първо пералня 60 см., след това миялна 60 см, след това мивка 60 см и ъглов шкаф 60 см. - общо 240.
На лявата стена: печка 60 см., шкафове 150 см. и хладилник 80 см. в ъгъла. Дивана и масата пак в чупката. Телевизора над хладилника или на мястото на прозореца, ако решите да го зазидате. Т.е. това е варианта, както си го нарисувала, само че масата отива на мястото на хладилника. По този начин обаче отдалечаваш хладилника от мивката и ще ти е по-неудобно.
  • 1
  • 2

Тема "Разпределение на кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: