Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
boltik - специалист
Миналата годиа купих един телевизор Шарп LC32D44E,че имам следния проблем.От около месец започна да бръмчи,като стар лампов телевизор.Колкото повече бяло има на екрана толкова повече бръмчи.Ползвам сателит от три години на Булсатком. Може ли това да е от сателита или телевизора се прецака?
Trifun - специалист
boltik написа:
... Колкото повече бяло има на екрана толкова повече бръмчи...
@boltik, като ти гледам аватара ... се сетих да попитам : "Бялото" под формата на прахче ли е ? И чак толкова ли е много, че чак по екрана на телевизора има ?? :weedman: Ти се радвай че само бръмчи - други на негово място правят далеееч по-големи щуротии, като им дойде в повече "бялото" :lachtot:

Сорка, не мога да ти помогна тук, наистина - просто ... не можах да се въздържа :wink:
Осъзнавам напълно, че това е извън темата, спам и всичко, каквото ви дойде на ума :) и не бих се разсърдил на никой модератор, ако го затрие ... :)
Iliev Labs - специалист
Първо си прегледай кабелите между декодера и телевизора. После пробвай телевизора с ефирната телевизия.
torbalan - Дървен философ
ако шума е пропорционален на бялото в кадъра - мирише на изсъхнал кондензатор...
boltik - специалист
Благодаря на всички.Поставих антена и настроях ефирната.Работи отлично.Още забелязах,че съм усулил телевизора до край и усилвам и намалявам звукът със сътелита.Намалих силата на звука на телевизора и шумът се загуби.Сигнала до телевизора се пренася със скарт кабел.Върти ми се следната мисъл.Този изсъхнал кондензатор да е в сателитния приемник или в зарядното му.И двете греят.
petromaniq - специалист
Нищо не е изсъхнало. Това е паразитно проникване на видеосигнал в звука. Усили си декодера поне на половина и така усилвай от телевизора.
Iliev Labs - специалист
:)
Така са си тези приемници, бръмчат. И е нормално да греят.
Като си идваш в БГ си вземи от новите, имат компонентен изход и са мааалко по-добри. Поне са евтини. Стария, ако е от тия с картата с ягодките, го задръж. С него може да гледаш свободните програми от други сателити. Не се блокира, когато не е обърнат към Hellas Sat 2.
stefan_gb - специалист
petromaniq написа:
Нищо не е изсъхнало. Това е паразитно проникване на видеосигнал в звука. Усили си декодера поне на половина и така усилвай от телевизора.
Това е верния отговор :)
Iliev Labs - специалист
Еми това е. Въртиш накъдето си искаш и гледаш. В интернет има достатъчно информация, къде и какви СВОБОДНИ програми има. Като дойде време да въртиш антената, питай, ще помагаме. Аз съм ги настройвал по телефона за 10 минути (Англия, Италия, Испания...) :-D

Тема "Към специалистите." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: