Проявете вашата изобретателност.
mecsicaneca - напреднал
Може ли някои да ми даде снимка или вътрешна схема на тази (чудесия)
В момента се опитвам да я пусна но......... вътре има само една бобина на която едната част от магнитопровода е отворена и има пружина която не позволява на магнитопровода да остане в затворено положение.Абе с две думи не мога да я подкарам и ми се струва че е имало някаква електроника която да намали броя на импулсите че с тия 50хц. тази глупава машинка никаква я няма :)
Помпичата и се разглобява много лесно но и така не мога да схвана кое играе ролята на бутало :sad:
burzan - напреднал
Да не би да си изгубил калибрирана стоманена съчма - бутало?
mecsicaneca - напреднал
Нищо не съм губил :) .Отидох в сервиза на Бош и ми дадоха да разгледам цялата схема на машинката, (имат много хубава програма със всички съставни части на машинарийките които подържат).Та проблема май си е във мене, всичките части са си на мястото само буркана за боята не беше оригиналният и явно изпуска въздух и не може да създаде налягане.Поръчах си нов буркан и се надявам всичко да тръгне след като ми го доставят.А това което мислиш че съм загубил е нещо като гетинаксова съчма която е закрепена за едната пружинка посредсвом някаква опашка на самата съчма.Мерси все пак.
piron45 - майстор
Колега, имал съм такъв пистолет преди време, беше руски но работеше перфектно.
Това с пружинката №20 е разпръсквача, а №1 зад него е съчмата, която не дава на помпата да засмуче въздух през дюзата при движението си назад.
mecsicaneca - напреднал
Мдааа много съм благодарен за схемата и най вече за саита.Колкото повече го гледам, токова повече ми се струва че няма да върши работа като хората (в смисъл не професионално, а любителско боядисване)ама здрави и живи ще видим, когато доставят буркана.
А искам да попитам Пирон45,защо казваш "работеше" какво си му направил ? :)
piron45 - майстор
Ами работеше, защото след около 6г / боядисвал съм с него какво ли не/ имах глупостта да го дам на един дъргел да си свърши работа и го беше оставил неизмит. След около месец ми го върна и повече не проработи като хората колкото и да го мъчих. Вибратора си бръмчеше но не можеше да пръска.
Та значи тоя пистолет иска след всяко ползване старателна промивка като разглобяваш предната част с дюзата, разпръсквача, съчмата, буталцето. Хубаво измиваш подсушаваш и пак си го събираш.Тогава може да ти служи дълго.Отзад на вибратора би трябвало да има една врътка с която се регулира струята.
Дано и твоя ти върши работа добре. Разбира се че това е хоби инструмент и не можеш да очакваш професионални резултати от към количествено боядисване. С качеството няма проблем, но става по бавно.
gorgidanchev - специалист
Да подсушаваш и преди да го зглоби се смазва леко...Работил съм с много такива...Ноооооооо са си любителски.Само на ток ...без въздух си е кеф.

Тема "шприцпистолет Bosch PSP 260" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: