Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
babyrose - помощник
Здравейте ,понеже сам нова тук ,ако нещо сбъркам моля да бъда извинена.
Сюжета е следният.С милото и двете ни мъничета решихме да си купим къщичка с двор.Не сме от богатото съсловие ,така че се насочихме към къща за ремонт и естествено по ниска цена(колкото можем да си позволим).
Има някои обяви на които сме се спрели,но просто не знаем към кой да се обърнем за помощ.
Имам 2 въпроса и ако има добри души ще бъда благодарна ако някои ни помогне.
1-во. С какво лице трябва да се отиде евентуално на огледа ,за да се види какви ремонти са му нужни и дали не е пред разпадане къщата?
2-ро.Пускам няколко снимки ,ако някои от вас има такива познания поне да ме насочи с въпроси към собственика, преди каквато и да е сделка.
Предварително ви благодаря за помощта

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (34.86 KиБ) Видяна 7218 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (36.54 KиБ) Видяна 7218 пъти

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (40.91 KиБ) Видяна 7218 пъти

Прикачен файл

4.jpg
4.jpg (23.32 KиБ) Видяна 7218 пъти

Прикачен файл

5.jpg
5.jpg (14.84 KиБ) Видяна 7218 пъти
todor_velikov - специалист
като гледам си пригответе поне 20-30 000 лв за ремонт и то ако вие си го правите повечето неща,(на пръв поглед покрив,събаряне и наново тавана,саниране отвън или просто измазване,вътре...)

хм ,какъв човек-ами такъв който разбира от строежи и ремонти,но ваш познат ,а не всеки срещнат :!:
важно е да видите основите и евентуално дренажите ако има мазе или стая под кота 0,тоест под земята,
babyrose - помощник
Може ли малко разяснение спрямо тавана?Къщата е 140кв. м. РЗП ,колко ли ще ми струва това удоволствие ,за нов такъв?Задължително ли трябва да се маха ,не може ли да се оправи?
Щом толкова пари ще трябва да си приготвим...., еми приемам съвети с отворени обятия и доводи с който може да сваляmne цената още малко!!!
Не се ядосвайте от моето незнание,тепърва се уча и имам желание:)
ArturDent - Почти Безобиден
Дай, малко повече инфо. Иначе наистина ще получиш мнения от типа - не си струва....
Къде е къщата?
За какво мислите да я ползвате?
Колко струва?

Колкото повече информация дадеш (и снимки). Толкова по-полезни ще бъдат мненията.

Огледай, снимай, питай, не бързай, сезона е труден за продаване на къщи..., няма да избяга...

...на 5.jpg се вижда че е "лустросана" с вар, но пак е избил мухъл в ъгъла....
piron45 - майстор
Най добре е да правиш огледите с някой майстор който е строил къщи - той със сигурност ще знае какво да гледа. Имай пред вид че ремонта на една къща може да струва доста пари. В много случаи покрай видимите дефекти след започване на ремонта излизат още много други неща и работата се оскъпява значително. В момента съм започнал подобен ремонт на изоставена сграда. Работим сами с жената и до тук съм хвърлил над 3500 лв само за разчистване, вода, канал, ток , дренажи и бетониране около сградата. По мои сметки / груби/ ще ни трябват общо към 15000 лв за да я видим завършена и да заживеем в нея.При положение че няма да дам нито лев за майстори. Ако ти работят специалисти ги смятай парите двойно.
Преди няколко години обиколих доста стари къщи около София с мерак да си купя някоя и да я ремонтирам, но ме отказаха цените на по добрите, а за останалите не си струваше да се дават пари. По добре бе да се построи нещо ново.
Като започнеш огледите най важното според мен е да гледаш основите и стените. Да не са напукани много или разместени. Дребни пукнатинки по стените не са чак толкова фатални. После гледай таваните. Старите къщи обикновено са с гредоред и ако има явни петна от течове , или паднали мазилки значи може да има и изгнили греди , че и на покрива. Ако има мазета влизай и гледай дали е влажно вътре и дали не са мокри стените. Ако е сухо мазето то би трябвало да са здрави основите и къщата да е стабилна.
Специалистите могат да ти кажат повече.
Успех и качвай снимки на това което гледаш, майсторите тук ще ти дават съвети.
Iliev Labs - специалист
Първо, аз не бих си купил ТАКАВА къща от агенция (снимките са на Scala Di Real estate LTD). Не знам за каква цена я продават, но българия е пълна с такива къщи, на безценица.
Покрива тече, не се знае дали е за ремонт или подмяна.
Таваните е еднакво скъпо да ремонтираш или подмениш.
Дограмата се разпада - трябва нова.
Основите дали умишлено не са снимани?
Има и други неща, които имат значение - път, вода, канализация...
Аз си купих подобна и се оказа еднакво скъпо да я ремонтирам или да я строя на ново.
jekasus - майстор
Канализация със сигурност няма . Ако няма вода и ток ,просто няма смисъл да се купува .
ArturDent - Почти Безобиден
jekasus написа:
Канализация със сигурност няма . Ако няма вода и ток ,просто няма смисъл да се купува .
Колега, но извинявай това е мнение заради самото мнение. Аз никъде не видях цена и местоположение.
Ако това се намира в "Долно Нанагорнище" и струва 15 000 лв. наистина не си струва, НО ако се намира в Борисовата градина с двор 1 дка. може и да струва 150 000 лв.
Информацията не е достатъчна за да се правят изводи.
babyrose - помощник
Къщата е във вилна зона Килиите/София на 500 м от булеварда. Всички наоколо живеят целогодишно,така смятаме и ние.Пътя е асфалтиран има ток ,вода но няма канализация.Къщата е гредоред,както м/у сутерена и първия етаж така и тавана.Собственика по негова преценка смята смяна на покрива ,но в сутерена няма влага .Каза ни също че не е нужно никакви разрешителни за този ремонт.Цената която му търси собственика е 35000€
Просто искахме да се информираме от по -компетентни хора ,като вас колко да си приготвим за този ремонт.Ще ходим на оглед и ще снимам по-подробно.
До тук така както разбирам:покрив,изолация и дограма за отвън.Вътре май ще се прави шпакловка и замазка.Така ли е или бъркам?
babyrose - помощник
ArturDent написа:
jekasus написа:
Колега, но извинявай това е мнение заради самото мнение. Аз никъде не видях цена и местоположение.
Ако това се намира в "Долно Нанагорнище" и струва 15 000 лв. наистина не си струва, НО ако се намира в Борисовата градина с двор 1 дка. може и да струва 150 000 лв.
Информацията не е достатъчна за да се правят изводи.
Забравих да добавя че къщата е с 300 кв.м двор и има една прилежаща постройка ,която също може да се използва!Просто го допълних ,ако има значение за вашето виждане на въпроса.

Тема "Моля за малко помощ ,преди да купя къща:)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: