Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Bobby - специалист
Това за което говориш не звучи да е толкова елементарно като цяло.
Първо на каква платформа си? На windows или linux после важно е да имаш реален IP адрес за да можеш да ъплоудваш на този компютър.
Скрипта може да се направи на PHP и да е нещо от типа

1.Сканира директорията за нови файлове ( обаче ти не каза какви )
2.Проверява в базата данни какви файлове има и вкарва само новите
3.Файла за който говориш ,задължително трябва да е PHP и когато го стратрираш ще прави връзка с базата данни и ще изкарва списък на файловете и ще прикачва thumbnail към всеки в зависимост дали е филм ,mp3 и тнт . за целта ще проверява разширението на всеки файл и според него ще слага картинка. Слагайки всичко в бази данни ще ти помогне да сложиш и търсачка ,ако имаш повече директории ,ако е само една може и без бази данни, просто в реално време ще проверява директорията и ще прикачва картинки към файловете.

ИЛИ...

Има съвсем елементарен начин ,който надали ще ти хареса, просто скрипта , който за съжаление пак не е HTML а е PHP ще прави DIR на директорията и ти ще видиш всички файлове...

Ако имаш по-конкретни въпроси пиши... Успех.
TNT
Искам да попитам какви кабели да положа в къща, смисъл UTP, FTP,SFTP или там какъвто трябва като се има прадвид че няма да се използва в близките две години
masteradmin - майстор
Аз лично съм направил доста мрежи и трябва да ти кажа че е най добре ако може да прекараш гуфрирани тръби даже и от най тънките, защото нещата непрекъснато се променят. Преди прекарвахме коаксиални кабели, след това UTP, след това техния екраниран еквивалент FTP, в момента между ресивера и уредбата съм си пуснал оптичен кабел. Вече всички урдби ги правят с оптични входове. Така че никой неможе да ти каже с точност след 2 години какви кабели ще са ти необходими. Специално за мрежа в момента само FTP, но вече се произвеждат и масово навлизат мрежовите карти с оптични входове. Ако положиш гуфрирани тръби на всяка цена вътре сложи теглич от някакъв кабел.
TNT
masteradmin написа:
Аз лично съм направил доста мрежи и трябва да ти кажа че е най добре ако може да прекараш гуфрирани тръби даже и от най тънките, защото нещата непрекъснато се променят. Преди прекарвахме коаксиални кабели, след това UTP, след това техния екраниран еквивалент FTP, в момента между ресивера и уредбата съм си пуснал оптичен кабел. Вече всички урдби ги правят с оптични входове. Така че никой неможе да ти каже с точност след 2 години какви кабели ще са ти необходими. Специално за мрежа в момента само FTP, но вече се произвеждат и масово навлизат мрежовите карти с оптични входове. Ако положиш гуфрирани тръби на всяка цена вътре сложи теглич от някакъв кабел.
И аз си мислех за гофрирани тръби обаче се отказах защото малко повече къртене ще трябва, но явно най-разумно е с тях
10х
pavelari - майстор
Не се навивай да слагаш кабели директно в стената или кадето и да било. По добре кърти сега-така и така си почнал, за да не къртиш после. FTP u UTP-тата са клякава работа, и много лесно може да ги прещипеш някъде предвиди си и място за суич някъде.
TNT
За суич ще има някъде кутия но още не съм решил къде, също в нея трябва да има 220в ако не се лъжа, и като се замисля тия кабели са тънки общо взето такаче няма да е трудно къртенето за тръбите
pavelari - майстор
не ти трябва 220в там може да включиш адаптера в някой контакт и да удължиш кабела като ползваш минимум 2х1 квадрата до 20-30 метра/най-добрия вариант/ или по-културно е да си сложиш стабилизирано захранване на дин релсата в таблото - но е по-скъпо. друг вариант е за 10 метра може да ползваш две двойки от кабела, понеже той е с 8 жички и се ползват само 4 от тях - примерно в контакта до най-близкото работно място включваш адаптера и правиш "снадка" до суича по утп-то ползвайки 4-те оставащи жички 2 за плюс и две за минус
TNT
Нещо взе да става сложно с тия кабели, но за тях ще мисля на по-късен етап
10х за съветите
jacc
Zdravete Imam edno vapros4e imam 3 kompiutara edin ot tiah e vzet s cel da stane ruter i e s XP s 2 lan karti v ednata vhot a ot drugata ishot kam shwich i ot tam kam ostanalite. Ta vaprosa mi e kak moga da go napravia da rutira vraskata bez da me zasi4a dostav4ika mi na net. Ako moje niakoe po podrobno obiasnenie v 4as sam s ma6inite no ne 4ak do tam s mrejite i zatova tarsia pomo6.
jacc
Zabravih da spomena 4e vraskata e polu4avam 4rez virtualna 4asna mreja s vavejdane na parola i virtualna lan karta koiato si ima sobstveno IP i tam mai mi e problema.

Тема "Всичко за мрежите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: