Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ArturDent - Почти Безобиден
babyrose, къщата според снимките не е с 300 кв.м двор, или на 3.jpg не снимка на двора на тая къща....

...без повече информация, тая тема е безмислена, повечето хора , ще се упражняват в съвети (като мен).

П.П. За пример погледни една обява за недвижим имот - място, цена, , площ, комуникации, параметри.....
todor_velikov - специалист
35 000 евро ,хехехе вие не сте добре за тия пари съборетина да купувате :-D
babyrose - помощник
Аз не съм казала че ще я взимаме,просто търсех съвет а не подигравка.Цената естествено знаете в това време се коментира, а в случаят доста.Единствено поисках мнение,става -защо,не става -защо и ако е така м...... му и да продължаваме да търсим друга :) Не е ли така?
За двора и на мен не ми е много ясно ,понеже къщата е близнак и може да са снимали двора като цяло,без да е преграден!Искаш да кажеш, че ти се струва голям ли?
vreden - специалист
todor_velikov написа:
35 000 евро ,хехехе вие не сте добре за тия пари съборетина да купувате :-D
Ще се присмиваме на хората или ще им помагаме?
Сигурно имаш много опит в строителството и психоанализата и си направил много ремонти и няколко къщи.
Аз като човек с малко опит(само една построена къща),ще кажа,че за 35000 само место не можеш да си купиш в София.После проекти,разрешения и хиляди други бюрократски простотии.Следващите действия до излизане на кота 0 и изобщо като цяло.За къща 140 кв. са много повече.
За 35000 ако конструкцията на къщата е здрава е супер вариант.Ще се поизмаже и с времето ще се обновява.Трябва ви строителен инженер.Платете си една консултация на место да огледа с вас.Да ви каже какво е положението и да ви даде препоръки за належащите ремонти и начина на извършването им.Недейте си прави сами сметките без консултация,щом като не разбирате,че ще ви излезнат криви.На съвети от форума дадени само по бегли снимки не разчитайте,несериозно е.Не ,че няма разбиращи,ама по снимка не става.И още нещо,една поговорка- Очите се плашат,ръцете не!
Всико е въпрос на решителност и добре премерен риск.
Поздрави.
sasho 28 - специалист
babyrose написа:
Аз не съм казала че ще я взимаме,просто търсех съвет а не подигравка.Цената естествено знаете в това време се коментира, а в случаят доста.Единствено поисках мнение,става -защо,не става -защо и ако е така м...... му и да продължаваме да търсим друга :) Не е ли така?
За двора и на мен не ми е много ясно ,понеже къщата е близнак и може да са снимали двора като цяло,без да е преграден!Искаш да кажеш, че ти се струва голям ли?
Иска да каже,че парите и са прекалено много.Откажи се по-добре от тази и потърси друга :? От това,което виждам аз-без особен опит-няма колони,тухлите изглеждат подгизнали,щото са закъснели дълги години с мазилката...Между другото разпитай съседи за собственика и координати-може цената да е в лева,а агенцията да бръсне на сухо.Събери подробни снимки на място ти,а не те,които са снимали само това,което искат да видиш
Последна промяна от sasho 28 на вт ное 17, 2009 11:06 pm, променено общо 1 път.
niki_sap - специалист
Цената е смешна, като се имат предвид тези в района. От тук информация дали да я купите или не няма да получите. Правете сметка по други признаци.
ribnikolaevi - майстор
Моето мнение също е, че за 35 Е си струва. Поне с дадената дотук информация. На снимките не личат конструктивни проблеми.
Тъй че -дограма (за къща ми се струва че е добре да е с троен стъклопакет), плоча (ако има височина може да ползвате гредореда за кофраж), ел., ВиК, ако сте гъзари ОиВ (В е за гъзарите), после стандартните неща - замазки, мазилки, шпакловси, топлоизолация, финиши, мебелировка. При желание да стане добре наистина отива към 20- 30 хилки. Че и повече. На цената на която се продава е съмнително ниска. Проучете добре документите, да не попаднете при жилищната мафия. Това е първото даже преди да смятате себестойност на ремонта.
Дай снимки на покрива. Отиди на място и снимай. Огледай носещата конструкция - дървените елементи. Снимай ако нещо те притеснява (или напротив) и качвай тук, виж какъв интерес предизвика, ще ти се помага :-D Това е за да търсиш възможност да разсрочиш във времето част от ремонтите - ако не разполагаш с пари на куп. Т.е. , ако покрива не е чак толкова зле можеш да го отложиш година-две.Как е водата? Има ли подпочвена? Ако да, при ремонта си заложи тръби за евентуална термопомпа, ако решиш да монтираш след време, да не къртиш ремонтираното.
mitaka_vk - специалист
Хммм къщата си знаех че съм я виждал някъде. Честно казано не си заслужава 35 хил €, ако искаш провери още. Аз лично бях намерил доста по добри места от това което е на снимката, въпроса е на кое място в София го искаш. От личен опит мога да ти кажа че комуникациите в Килиите не е изобщо на ниво нищо че се води едва ли не като квартал. Първо няма почти никакава комуникация, градския транспорт е много зле улиците също, зимно време 500 м улица от главната ще ти се видят много дори и с кола вервай ми аз съм на 800 м от нея и си е приключение при снеговалеж.
За ремонта мисля че доста големичък ще е като гледам интериорните и екстериорните снимки.
Поразрови още малко може да излезе нещо наистина добро. Провери в няколко различни региона, например Владая разстоянието до княжево е 5 километра и има по добър транспорт до центъра от Княжево.Също задължително искай оглед от обикаляне глава не боли, на мен лично ми отне малко повече от година докато си харесам нещоа в момента би трябвало да има и доста интересни неща.
torbalan - Дървен философ
babyrose, аз в момента правя ремонт на подобна къща...
ще се опитам да ти дам горе-долу оценка на това колко пари ще ти трябват за разните му неща...

покрив - ако изхвърлиш съществуващия и сложиш сандвич панел и нова дървения - от порядъка на 5 000 лева...
дограма - от порядъка на 5 до 7 хил. (220 на квадратен метър за прозорците и 350 за врата в моя случай)
изолация от вън - 5 до 7 хил. в зависимост какъв вариант ще избереш...
отопление - тук вариантите са много...
ремонт вътре - с по-малко от 5 хил. трудно ще стане...

до тук съм изброил едрите харчове - имай предвид, че както и да го смяташ - винаги харчиш повече :)

идеята на този пост е да оцениш след като купиш къщата дали ще можеш да я ремонтираш за да се нанесеш вътре...

иначе аз приветствам идеята за къща...
това, че няма колони не е болка за умиране... ако няма да правиш плочи няма ядове...
дървенията се сменя лесно...
housedoktor - майстор
babyrose Подкрепям казаното от ribnikolaevi.Не виждам защо тази къща да не стане едно хубаво място за живеене.Но си подгответе солидна сума за ремонт на къщата,а и да се направи хубава градина е трудоемък и продължителен процес..Проведете огледа внимателно с компетентен строител.Обърнрте внимание на инфраструктурата в района,дори посетете мястото по тъмно. Освен това са важни и съседите ,опитайте да ги заговорите ,често са учудващо информирани .Направете снимки на нещата,които ви притесняват и ще се опитаме да бъдем полезни.Успех

Тема "Моля за малко помощ ,преди да купя къща:)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: