датчикът ще е на меден прът в последното неотопляемо ребро на радиатора. т.е. ще мери вътрешната температура на радиатора.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
klambrev
- специалист
29 мнения в "Съвременно управление на стар маслен радиатор"
lz1wvm
- специалист
Точно това ШИМ регулиране искам да позлвам, да не е на принципа он/офф, а да се регилира мощноста посредством периода на фазата.Тук няма фазов регулатор.Симистора се управлява импулсно.И регулирането не е чак толкова "меко" както пише.Симистора или е отпушен или запушен.Но както и да е-може да пробваш с по мощен.Може и да си калайдисаш силовите пътечки и да си смениш пластмасовите клеми.2 киловата не е малка мощност за тази платчица.Но щом си решил-пробвай.

rettere
- специалист
ти сигурен ли си ,че щракането е от регулатора а не от истиване на ламарините...я върти на ръка регулатора и го чуй как цъка...ако е от него значи контакта му е добър какво по-добро
нашия при затопляне и най-вече при истиване яко му се наместват ламарините и от там чукането...ако не съм прав-сори...

нашия при затопляне и най-вече при истиване яко му се наместват ламарините и от там чукането...ако не съм прав-сори...
klambrev
- специалист
Пукането от загряване и изтиване се чува но то е доста по тихо от момента в който включва нагревателя, със сигорност е от него зашото в този момент премигват лампите и после обратното почват да светят повече.
Сега реших да сложа схемата преди контактора, от една страна той да остане като термозащита. Само че ще трябва да го нагрявам една идея по-малко от тази на която изключва контактора.
Сега реших да сложа схемата преди контактора, от една страна той да остане като термозащита. Само че ще трябва да го нагрявам една идея по-малко от тази на която изключва контактора.
rettere
- специалист
Сега реших да сложа схемата преди контактора, от една страна той да остане като термозащита.той Милен те пита за контактор ама кой да чете...
как контактора ще остане за термозащита ти си знаеш...
Според мен си въстанови оригиналната схема,ако не знаеш как извикай някой.Първо пробвай твоя терморегулатор - тогава купувай друг...
Поздрави
klambrev
- специалист
Днес опитах най-елемнтарното решение за да намаля мощноста на половина с един мощен диод. Работи през цялото време и достига малко преди температурата на която изключва терморегулатора, т.е. не се чува включването и изключването.
Има обаче проблем, явно заради това че товари само половината период, всички трансформатори които имам почнаха да бучат. Лампите със нажежаема жичка се забелязва как трептят.
Диода който ми беше под ръка е този 259a9208pxcr
Има обаче проблем, явно заради това че товари само половината период, всички трансформатори които имам почнаха да бучат. Лампите със нажежаема жичка се забелязва как трептят.
Диода който ми беше под ръка е този 259a9208pxcr
Тема "Съвременно управление на стар маслен радиатор" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература