Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
mici - специалист
Със сина преустроихме една стая от приземния етаж, "превзехме" част от коридора и стана по-голямо и удобно помещение. Но в новата част е тъмно, прозорецът е далеч и не е достатъчно голям. Сега трябва да решим осветлението. Височината е 2,40 м, от старата стена остана трегер 30 см. Мислим за скрито осветление, което, включено през деня, ще помага на дневното, но при тази малка височина ще стане ли? Там, където е вградения шкаф, също може да се пусне "трегер" от гипскартон, за симетрия и да се обиколи цялата нова част с някакво осветление. Или пък да се направи само на срещуположните стени 2,00 и 2,80 м. Набираме идеи, за което благодарим.

Прикачен файл

IMG_0600.jpg
IMG_0600.jpg (59.71 KиБ) Видяна 3813 пъти
sasooooooooo - "специалист"
Може да пуснете няколко аплика на стените. 2,40м височина наистина е доста малко, за какъвто и да е окачен таван, освен борда който окраичва тавана за скрито осветление до 2,30м.
Аз бих избрал аплиците.
Успех!
mim - специалист
2 тела на тавана, невисящи
едно в средата на "новото каре" и едно в средата на "голямото каре"
зависи за какво ще се ползва помещението, дали разделяне на 2 зони е подходящо, дали добавянето на стенни аплици и седящи лампи е удачно, удобно и красиво

ако има кухня във вътрешния край, то тя може да си има самостоятелно допълнително осветление например
ако има кухненска маса, да й се намери мястото първо и лампата да се съобрази с нея
също ако е ниска холна масичка
ако има картини, може да се предвиди директно осветяване на самите картини

според мен скритото осветление ще засили ефекта на сумрак, трябва ви чисто, открито и директно обилно осветяване
rockwall - майстор
аз съм за
бели стени,
огледало някъде в тъмната част, което гледа към прозореца
ръб от гипскартон с осветяване на тавана

а тази "новата" стена не гледа ли навън, че сте я оставили плътна - там не можеше ли да има прозорец

Тема "Съвет за осветлението" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: