Gamma - специалист
Трябва да се получи нещо като на картинката. Проблема, е че жената я иска дебела около 5 - 6см, което предполага използването на УД профил. Другото условие е да няма "подпирачки" :-D Притесненията ми са, че при широчина на полицата 20см все някога ще провисне и ще спука фугата от към стената.

Търсих във форума, но намерих само ТАЗИтема.

Споделете налко know-how :wink:

п.с. Основата е тухла + варова мазилка (с повечко пясък).

Прикачен файл

Untitled.jpg
Untitled.jpg (51.31 KиБ) Видяна 7678 пъти
zmeios - специалист
Аз тази работа не бих рискувал да я направя само с профили. Трябват си по две шпилки на всяка лавица (в левия и десния край), които да носят тежестта и да са яко вкопани в стената. А със UD профили ще се оформи само правоъгълният скелет.

То това не че е толкова различно от обикновено UD монтирано с дюбели в стената, ама шпилките в тоя случай ще носят както "задното", така и "предното" UD и ще ги задържат в една равнина.
jekasus - майстор
В Брюколаж и Практикер имат щандове с полици(в други големи магазини също),иди там и може би ще ти хареса нещо ,което става по-бързо от гипскартон . По-точно да закараш жена си там, има полици от дърво и стъкло.
Gamma - специалист
Мне...
Идеята е друга и със сигурност няма да стане така, както ще се получи с гипсокартон ;-)

Прикачен файл

Untitled.jpg
Untitled.jpg (19.19 KиБ) Видяна 7625 пъти
Последна промяна от Gamma на ср ное 18, 2009 7:06 pm, променено общо 1 път.
Master_Kenobi - V.I.P.
Има мебелни плоскости с почти тази дебелина - 40-45 мм. мисля, че бяха. Има и крепежни елементи за такива полици от ПДЧ към стена, без да се виждат.
Ако идеята те устройва...
:)
Gamma - специалист
Колеги, благодаря за идеите, но нека все пак да се придържаме към питането ми.
Това трябва да стане от КАРТОН! Отгоре ще се прави някаква "интересна" мазилка, така че другите мат'риали отпадат ;-)
Master_Kenobi - V.I.P.
Извинявай, не пролича, че трябва да е от ГК:
Проблема, е че жената я иска дебела около 5 - 6см, което предполага използването на УД профил. Другото условие е да няма "подпирачки"
Оттеглям предложението.
jekasus - майстор
Един приятел исползвал итонг за полици ,като го закрепил дъполнително с дълги видии ,понеже няма такива ,сам ги направил. Итонга е също е добър за различни мазилки.
Gamma - специалист
И аз го мислих това, но итонг-а ми се струва по-крехък. Бях започнал да правя едни неща. В бетонна колона правя отвор със свредло ф9 и в него набивам арматурно желязо ф10, като го оставям да стърчи около 15см. Правя дупки на итонга и нанизвам тухлата на желязото, като преди това слагам лепило. Стана добре, но изтървах един секач отгоре и итонга се спука по средата...
jekasus - майстор
Поне кажи за какво ще ги полза жена ти ?

Тема "Полица по задание на жената :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: