Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
choko - специалист
Уреда се проепоръчва от създателя му като средство за профилактика и лечение на гръбначни изкривявания, болки в гърба, дискови хернии и др. подобни проблеми.

Къде според вас може да се поръчат за изработка частите му (дъска и ръкохватки) или целият уред. МОже и да предположите колко и могла да струва израбоката му като цяло или на отделните части.

http://www.sport-baza.ru/doska-evminova.html

Прикачен файл

ev01.JPG
ev01.JPG (24.99 KиБ) Видяна 5492 пъти

Прикачен файл

ev02.JPG
ev02.JPG (29.41 KиБ) Видяна 5492 пъти
choko - специалист
Виждам че темата се радва на голям интерес.
От къде според вас може да се намери материал от слоеста иглолистна дървесина , която да бъде достатъчно еластична за да издържа на натоварването.
Размерите са 2200/260/27 .
shotik - майстор
Никъде в оригинааната схема не пише че е ламинат,ползвай чамова дъска с дебелина 3 см и ако нямаш машини ,някъде да ти я рендосат за изглаждане,след това я шлайфай със шкурка и боядисай или само лакирай.Другото ще го правиш от каквото можеш.
choko - специалист
shotik написа:
Никъде в оригинааната схема не пише че е ламинат,ползвай чамова дъска с дебелина 3 см и ако нямаш машини ,някъде да ти я рендосат за изглаждане,след това я шлайфай със шкурка и боядисай или само лакирай.Другото ще го правиш от каквото можеш.
Пише в горната част на схема 1. За въпросната чамова дъска с тази дебелина се твърди че не издържа на натоварването затова попитах за слоеста дървесина.
Йорданов2 - специалист
В София има складове, продава се слепена дървесина. Не знам за кой град е питането.
За методиката на този Евминов прочетох твърде противоположни мнения :?
lenko71 - специалист
Ползвай шперплат
shotik - майстор
choko написа:
shotik написа:
Пише в горната част на схема 1. За въпросната чамова дъска с тази дебелина се твърди че не издържа на натоварването затова попитах за слоеста дървесина.
Чамова дъска ще издържи поне до 80 кг при 70 градуса наклон.
choko - специалист
Йорданов2 написа:
В София има складове, продава се слепена дървесина. Не знам за кой град е питането.
За методиката на този Евминов прочетох твърде противоположни мнения :?
Би ли изпратил тези мнения? Ще са от полза до момента не съм попаднал на такива?
Йорданов2 - специалист
Скажу: "доска Евминова"- лажа. Петля Евминова (содрана с немцев) - имеет место быть. Но! при определенных состояниях, как правило посттравматических смещениях позвонка. Требует филигранного применения,под присмотром специалиста, со строгим учетом этиологии и стадии патогенетического процесса. Самостоятельное применение - профанация!
....НЕ ПОКУПАТЕ!!!

Ни в коем случаи, он только УХУДШАЕТ ПОЛОЖЕНИЕ. В моем случаи (тогда еще был сколиоз 2- 3 степень) он расслабил позвонки методом растяжения что привило к ухуджению и прогресии дефомации. В харькове сказали что доску эту Евминову об голову нужно поломать.

Не покупайте! Это выкачка денег и не более!

Без да имам пряк интерес към темата намерих две много лоши мнения, ако се интересувате, потърсете повече.
zmeios - специалист
Чакам аз от години вече да се появи форум "Оперирай се сам", и като гледам, ще дочакам...

Тема "профилактор Евминов" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: