• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
SHL - специалист
Теди написа:
Rumen Iankov написа:
bisplus написа:
Първо искам да кажа, че ТУК се пише на КИРИЛИЦА, и второ бих искал да задам един въпрос.....какво ще стане като налепиш подовите плочки и при поставянето на тези за стените неволно изпуснеш една плочка и напукаш една такава на пода :? !!! :-D :-D :-D
Според вас то тогава въобще не трабва да се слагат плочки на пода защото някога може да падне нещо и да ги счупи.Като се спука плочка просто се сменя.
Чупи се плочка, пада лепило, някой мастар подаде,гази се по фугите с гипс и вар и се запълват добре, после при опит да се зачистят преди фугиране няколко се олюпват, пак се сменят...ами щом казваш, че така е по-добре прави си го :? :wink:
Теди,
не се мъчи да обясняваш на "майстори", които са изпуснали основните етапи на обучението си. Аз пазя свойте мнения за потребителите на форума, които наистина имат нужда от тях.
bisplus - специалист
И още нещо, ако се направи първо пода и след като по него падне лепило или някакви други подобни абразивни частиции , и след това кото ходим по него 4-5 дена....познайте какво се случва с емайла на плочките?
Palawnik - специалист
bisplus,
За абразивните частици си има покрития от картон. Чувал съм че от време на време пода може да се забърсва и тези частици да се махнат. Ако теракота се надраска от ходене 4-5 дни по него значи нещо не е като хората.
Едно малко въпросче ако може. А какво ще се случи ако фугата по ъгъла се спука?
Последна промяна от Palawnik на нед фев 25, 2007 8:19 pm, променено общо 1 път.
Теди - специалист
Palawnik написа:
bisplus,
За абразивните частици си има покрития от картон. Чувал съм че от време на време пода може да се забърсва и тези частици да се махнат. Ако теракота се надраска от ходене 4-5 дни по него значи нещо не е като хората.
Едно малко въпросче ако може. А какво ще се случи ако фугата по ъгъла се спука?
Човек като работи не внимава по какво ходи и гази, но както и да е.
Какво имаш в предвид за фугата в ъгъла? Спукала ти се е след като ти е направена банята?
bisplus - специалист
Здравей Palawnik! Няма да приема като обида, че ме поправяш но щом смяташ, че е по-добре...лепи първо пода! И още нещо, тук не става въпрос за теракот който е предназначен за помещения в които ходят по 1000 души на ден например, а за баня! Мисля, че няма да ти е особенно приятно като влезеш в банята и да видиш някакъв надраскан под, но както и да е! А ти какво точно имаш в предвид с тази фуга, че не става ясно?
Rumen Iankov - специалист
SHL написа:
Теди написа:
Rumen Iankov написа:
Според вас то тогава въобще не трабва да се слагат плочки на пода защото някога може да падне нещо и да ги счупи.Като се спука плочка просто се сменя.
Чупи се плочка, пада лепило, някой мастар подаде,гази се по фугите с гипс и вар и се запълват добре, после при опит да се зачистят преди фугиране няколко се олюпват, пак се сменят...ами щом казваш, че така е по-добре прави си го :? :wink:
Теди,
не се мъчи да обясняваш на "майстори", които са изпуснали основните етапи на обучението си. Аз пазя свойте мнения за потребителите на форума, които наистина имат нужда от тях.
От 7 години слагам плочки и почти не съм оставал без работа.Като влеза в една баня най напред сменям водопровода,подмазвам и тогава почвам плочките.Най напред правя пода.Така съм свикнал и някъде клиента ако иска да се пасват плочките с пода ми е по-лесно пасването.От делно като е направен пода ако протече вода тя ще се изтече в сифона и няма да влиза в замазката.Не карам никой да се съобразява с моето мнение.Кой както иска така да си лепи плочките.Ако мисли че някой от майсторите съм го обидил с моето мнение то се ИЗВИНЯВАМ.Нали този форум е всеки да си казва мнението.А който го чете сам да се прецени как да се прави ремонта в банята.
SHL - специалист
Rumen Iankov написа:
От 7 години слагам плочки и почти не съм оставал без работа.Като влеза в една баня най напред сменям водопровода,подмазвам и тогава почвам плочките.Най напред правя пода.Така съм свикнал и някъде клиента ако иска да се пасват плочките с пода ми е по-лесно пасването.От делно като е направен пода ако протече вода тя ще се изтече в сифона и няма да влиза в замазката.Не карам никой да се съобразява с моето мнение.Кой както иска така да си лепи плочките.Ако мисли че някой от майсторите съм го обидил с моето мнение то се ИЗВИНЯВАМ.Нали този форум е всеки да си казва мнението.А който го чете сам да се прецени как да се прави ремонта в банята.
Добре де, съгласен съм с теб - на кой-както му е по лесно. Аз започвам от пода само ако банята е с "вързани" фуги под-стена иначе си залагам мастар от втори ред. Чест ти прави че не почна да плюеш след моя коментар, за който се извинявам. Дано не съм те обидил много :)
Rumen Iankov - специалист
Не съм се обидил на никога.Даже понякога се съобраэявам с чуждото мнение и после го използвам в моята работа.Не всякога човек може да е прав и да знае всичко. :cool:
  • 1
  • 2

Тема "Пода или стената?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: