• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
sspoko - специалист
Имали някои идея да ли тези последните очила 2822 http://www.partners.bg/glasses/ и за шофиране при мъгла?
EDI - майстор
Предполагам, филтъра е жълт.
sspoko - специалист
да но ме притеснява факта че на тази страница са защитни за работа с високоскоростни нискоенергиини частици и ув лъчи каквото и да значи това та затова питам да не са някакви само за работа при специфични условия.
EDI - майстор
надали специфичното покритие ще ти пречи, ще пропуска светлинния спектър нормално, си мисля............
hygro - майстор
Едва ли пречат, но и някаква помощ не чакай.

Жълтия филтър на фаровете се слагаше във Франция между 30-те и 90-те години, в началото по политически причини, за да се различават нощем френските автомобили, а по-късно за да не се заслепяват насрещните шофьори при мъгла. Сега вече е по-скоро изключение.

Жълтите очила, дето си слагат стрелците имат по-скоро психологическо значение, за концентриране на вниманието върху високонтрастна мишена, намалява заслепяването от ярки обекти, чрез отслабване на синия спектър, но с нищо не помага за яснотата на нискоконтрастни образи в мъгла. Което не пречи пазарната ниша усърдно да се поддържа...

Тези, които могат да си позволят да похарчат някоя и друга хилядарка за удоволствието, да шофират в мъгла със 120km/h, използват за целта специални термокамери.
sspoko написа:
Имали някои идея да ли тези последните очила 2822 http://www.partners.bg/glasses/ и за шофиране при мъгла?
Nimi - специалист
Много скептични изказвания :lol:

Определено помагат и то не само при мъгла. Най съм доволен в сумрачните дни. Против заслепяване има такива с два слоя... втория е отражателна ивица в горната част на стъклата.

Покарайте малко и тогава пишете!
MamaMy - майстор
Не е надушил темата stamenov1 да видите какво предлагане ще падне. Той ги продава на кило пък вие искате да му провалите бизнеса на човека. Ама ха! :-D
25th Hour - специалист
Очила за мъгла е малко като гуми за мъгла. Качествени очила вършат същата работа без да изглеждаш като Робърт Редфорд в дебютния му филм... поне според мен...
:)
stamenov1 - специалист
А бях пуснал обява, но админите я изтриха.
Не върви аз да ги хваля.
eurogas - специалист
Колкото и да е чудно, с тези очила имам много по-добра видимост при мрачно време и на здрачаване, при мъгла не съм ги пробвал но сигурно ще има ефект, въпреки че мъглата не е място за героизъм.
  • 1
  • 2

Тема "Очила за мъгла ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: