• 1
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 34
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
е ти пък много икономично искаш да минеш. поне намери 10 компресорчета и тогава ще помислим какво може да се направи.
Ясно. Много глупости съм казал. :headbash:
Но има замисъл. На всеки радятор по компресорче, тъкмо ще могат да се спират и пускат едно по едно :-D
Имам една Мидейка 12-ка, тя ще свърши ли работа? Макар че рискувам жена ми да ме изгони да спя при кучето!
То една мидея 12ка дава 3,5 Квт при плюсови температури и 1,5 при -15°.Каква ТП ще правиш с подобни мощности? За една стая - една ТП ? То останалата част от инсталацията ще е няколко пъти по-скъпа от мидейката ти.Като нова...Предимствата на ТП се проявяват при цялостно климатизиране на дадено жилище,включвайки и битова топла вода.
а това е топлообменника за "хибридната" ТП. вече само трябва да се заваря и да видим какво ще се получи.
Последна промяна от denuchi на пон мар 28, 2011 2:16 pm, променено общо 1 път.
denuchi, а какви защити и автоматики слагаш по тая термопомпа?
Денучи,интересно ми е какво точно правиш?Моля те постни идеините схеми на изделието което си замислил.Най-вече ме интересува хладилната схема.Другото което искам да те питам е защо си спрял избора си на компресор Maneurop,кое те накара да предпочетеш тази марка?
автоматиката което използвам е на Carel. всичко за каквото се сетиш по управлението и защитите. използвам компресор "Maneurop"понеже такива има в повечко. и това е причината заради която съм с такъв компресор. а имам няколко машини с този вид компресори и си работят вече 7-8 год. имам само един повреден и то понеже е работил около два дни с вода вместо с фреон."vreden" дане би да имаш повечко инфо за тях. схемата пак мина в режим разработка налегнаха ме нови идей. като се спра на последният и уточнен вариант ще драсна схемичката.
Аз изобщо не съм доволен от тези компресори,язък че са от Данфос Груп.
Имал съм доста ядове с тях.Ти защо не ползваш Копеланд скрол,не ти ли харесват?
Явно се занимаваш с производство на ТП,а аз гледам едната помпа с пластинчати топлообменници,после с въздушен топлообменник и се чудя какво правиш,а те различни машини.
тези който използвам са без пари. а това е много важно условие. миналото лято имахме една доставка на Копеланд скрол компресори, и от тази доставка от 4 бр. и 4 излязоха дефектни. е наистина подмениха ги без никакъв проблем с други, но ми развлиха мнението си за тях. дори единият направи запали таблото. а и си струват и парички а другите са без. а по въпроса за водните и въздушните топлообменници ще работи с едните и с другите ще има някакво комбинация кой кога и как.. в момента се върти една идея и с още един компресор на фреон 134а. идеята е от новите алтерми на дайкин. да работи на по висока налягане и да загрява повечко водата, но всичко с времето си. като изчистя всички неточносто и чуденки ще поставя схемата.
до преди малко се занимавах с едно такова чудо. учуден съм колко добре работи и сравнотелно доста тихо. а колко е тежко неси е работа.

Прикачен файл

DSC00314.jpg
DSC00314.jpg (117.86 KиБ) Видяна 3921 пъти

Прикачен файл

DSC00312.jpg
DSC00312.jpg (121.77 KиБ) Видяна 3921 пъти

Прикачен файл

DSC00316.jpg
DSC00316.jpg (100.11 KиБ) Видяна 3921 пъти
всички започват от вътре на вън, но аз на обратно. първо кутията и после всичко вътре. и ето какво се получи от вън. до тук беше лесно, а многото идей който все се въртят бъркат малко нещата.
Последна промяна от denuchi на пон мар 28, 2011 2:17 pm, променено общо 1 път.
Specove Imam edna 12ka samsung prozorechen . Ta :? :?
1. Moga li da "obleka" Dvata radiatora u Prizmatichen syd i tam da cirkulirat dvata vodni kryga.
2. Ima i kompresor 2.3kW R22 .moga li da go zamenia direktno v klimatika< za po goliama moshtnost>.
3.Imam i maistor na rabota s srebyren pripoi i moje da zaredi sistemata.
4.Imam kladenec i shte osiguri sys sigurnost pone 1m3 voda s 12-13 gradusa voda.
5.Imam izgradena instalacia parno raboteshto na 40-45 gradusa ako e mnogo studeno go zasilvam na 50-55.
Kak da priloja vsichko tova v napravi si sam. :?:
да си призная малко ми е трудно с превода. тези 2.3 kW електрическа мощност ли са. по т.1. нече не е невъзможно (до колкото съм прочел правилно) но няма да е ефективно. по добре с два отделни нови топлообменника и с компресора 2.3 kW и ще стане твоята работа. тези 1м3 ще ти стигнат, но да ги има постоянно разбира се.
Тази ТП която правиш самоделно каква е по вид вода -вода или въздух-вода ( май искаш да я направиш през 2 топлообменика - признай), гледам към съществуваща система я включваш пак ли помпа имаше на нейно место . Тази чисто новата въздух-вода като за моя случай ли е- на терасата .Какво се отоплява с нея като квадратура . :)
Ще се пробвьм с кирилицата.Много ми е зор ама...
1 Компресора разбирасе е 2.3 кВт. а този в прозаречния климатик е 1,25кВт. Управлението на климатика може ли да се ползва?
Ако се трампят компресорите?????
2 оплообмемниците, АКО са във вода, би трябвало да се подобри ефекта на изпарение / втечнявяне на фреона :?: според мен,прав ли съм?
3 Попадна ми днес една "? май е капилярка" нещо като кран, но има като термо сонда с тънка затворена отпред тръбичка , има вход , изход и врътка, Било от хладилна камера и е на трасето на фреона .
Това как да го използвам в бъдищата термопомпа?
4 С мощност от 4 до 6кВт. нагревателни си поддържам 22 градуса в къщата. инъче парното е работещо и е в готовност винаги.
Последна промяна от bonebiker на пет ное 20, 2009 8:51 pm, променено общо 1 път.
започвам от зад напред. въздух-вода е, като за твоят случай. отоплява 105км2. толкова се води по документи е по документи е 125. но чисто отопление 105. тази помпа която се вижда на заден план е от съществуващата инсталация с камината. тя все още си стой непокътната но при нужда от елементи ще бъде изтърбушена. засега е вода - въздух - вода. тези дни ще пусна 3 варианта на който се работи или по скоро експериментира.
Ти скоро драсна една схема с минаване през 2 топлообменника , малцина я разбраха но ти ще я пробваш май . :)
е така е по разбираемо . с 2.3 kw може да изкараш необходимите ти 6 ,че и малко отгоре киловати. за ползването на електроника ти препоръчвам да се обърнеш към "vanko68" доста е опитен в тази част. аз лично винаги слагам други управления. до колкото разбирам искаш съществуващите топлообменници да ги затвориш в кутии и през тях да циркулира водата. за мен лично това е доста неефективно и неполезно нещо, ще се загуби доста ефекта и мощността ще понамалее доста. а за това от т.3 дай му една снимка. човек да се ориентира по лесно.
аз нея е изпробвах първо, и леко е усъвършенствах. 2. начин и той работи но се оказва доста неефективен (нисък коп) но за сметка за това водата е с доста висока температура. и дори да сметнем че загрява бойлера доста повече не е това което аз искам. 3. е тук нещата се оказаха пълен батак. днес запалих и вторият компресор. тук нещата нещо не вървят.
Последна промяна от denuchi на пет ное 20, 2009 9:09 pm, променено общо 1 път.
При пожар тел.160 :) или с бира :drinkers: , ще стане щом си се захванал .
е да се надяваме чак до 160 да не стигаме.
 • 1
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 34

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Вентилация, климатици и термопомпи”