Много интересна и все по-често дискутирана тема.
sasooooooooo - "специалист"
НАй-добре го направете лятото - хем ще изсъхне по-бързо, хем няма да мирише дълго, хем ще проветрите максимално.
Лакирал съм с "Дева" и смърди ужасно. Ако вие лакирате - яжте по една кофичка кисело мляко преди и след нанасяне на лака. Има значителен ефект.
Успех.
begemot1 - специалист
begemot1 написа:
Пак повтарям - нека не изказваме крайни мнения. Защото субективното ми мнение е, че в определени случаи ламинатът е по-доброто решение. Освен ако не ми предложиш естествен паркет дебел 1 см за стаята, която сега ще редя.
Паркетна мозайка 25.00лв квм.дъб дебелина 0.8мм слепилото 1 см
имам снимки от ресторант 120 квм
ще ги покажа :lol: :lol: :lol: :cool: :cool: :cool:

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=20898
dito - специалист
Не бях чувал за тази паркетна мозайка :? Затова е хубав форумът, защото все понаучаваме по нещо ново. Жалко само, че снимките са с кофти качество.
begemot1 - специалист
ДА !
Мозайката на пазара е от 10 години !
В началото беше налепена на хартия.Лепеше се с хартията на горе и се циклеше..
кофти снимки ама преди 5-6 години тел с камера си беше голяма шукаритня- камо ли за майстори с мръсни ръце.
Мозайката я харесвам и защото в малки помещения създава перспектива за голямо помещение. :wink:
sensi - специалист
Да се включа и аз, дайте майстор да ми нареди и изцикли паркет. Става въпрос за стая 10 кв.м. Намира се в Лозен - Софийско. А, и да е на нормални цени.
Spokoiniq - майстор
Емо, най-добрия паркетчия, който познавам, и е от Лозен 0898713634. Проблема му е че хваща по 10 обекта наведнъж за да си уплътни технологичното време и трябва да си по-настойчив.Хубавото е че е в Лозен и няма да се измъква с транспорта :)
nasco2 - специалист
Не слагаи двукомпонентен лак върху стария, има вероятност да се получи така нареченото пренатягане и да се олюпи. Прешлафаи леко с шкурка 150 на ръка и сложи някакъв еднокомпонентен полиуретанов лак така е сигурно, че ще се получи тествал съм много варианти. Относно баица върху лака пак същата процедура но не се получава идеален ефек за добро баицване се налага циклене.
Има много и различни лакове. Възможно е паркета да се лакира наново без да се цикли, но при условие, че там където се е улющил лака не е почерняло. Става въпрос, че където е почерняло новият лак ще го подчертае, тоест ще се откроява повече, но ако това не ви дразни няма проблем. Нужно е да се прешлайфа с финна шкурка и след това да се лакира. Успех.

Тема "Лакиране на паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: