• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
future - специалист
Благодаря за информацията!!!А точното наименование на тези подпори,освен че са телескопични?
peshev-ko - специалист
Сори!Вееднага изхвърлям етикетите :sad: А служителите гледат :evil: .При инструменти са... :-D
velsi - Почетен майстор
Такова нещо гледах вчера в Практикер. На Wolfcraft. Струваше 50 лева.
ivanovrg - специалист
Здравейте
Хубави машинки сте показали,но моето мнение е че с тях е доста по бавно
Ако има да се пражи някои голям като квадрати таван може и да помагат,но за обикновенни стаи мисля че без тях става доста по бързо
Аз работя предимно САМ и ползвам парчета профили(OFFCUT)както други споделиха в по предни мнения
пробвайте метода и ще се обедите че е така
"olegbg - помощник
ivanovrg написа:
Здравейте
Хубави машинки сте показали,но моето мнение е че с тях е доста по бавно
Ако има да се пражи някои голям като квадрати таван може и да помагат,но за обикновенни стаи мисля че без тях става доста по бързо
Аз работя предимно САМ и ползвам парчета профили(OFFCUT)както други споделиха в по предни мнения
пробвайте метода и ще се обедите че е така
Също така, много е удобно да пробиваш дупки с ръчна дрелка. Тези повдигачи доста е скъпи. В това проблемът. Иначе, ако работиш сам и направиш снего един таван, никога повече няма да работиш със своите парчета, цигани и други платени и неплатени помагачи.
ivanovrg - специалист
голямото неудобство в случая е ,че примерно за една стая(1 таван) да се вдигат всичките тези железа.Ако има асансьор-ДОБРЕ,но както е в повечето случаи да няма-.... :)
piron45 - майстор
Ето го и моя повдигач за ГК. Днес го завърших като конструкция и ми остана само да му монтирам лебедката или телфера. Още не съм решил окончателно тъй като цените им са близки.
В момента височината и е 156см, като се вдигне ще достига до 276см. Следващият повдигач мисля да го направя с две нива на вдигане за да достига до 370см.

Ох, все забравям че снимките ги качва отзад напред, първата снимка е последна и обратно :?

Прикачен файл

DSCI2599.JPG
в разглобен вид, само удълженията на горната рамка не съм ги свалил.Най дългата част е 130см
DSCI2599.JPG (158.9 KиБ) Видяна 12875 пъти

Прикачен файл

DSCI2601.JPG
тук вече е сглобен, може да се накланя на 90 градуса
DSCI2601.JPG (120.84 KиБ) Видяна 12875 пъти

Прикачен файл

DSCI2605.JPG
за по нагледно му хвърлих един лист стиропор, че нямам под ръка ГК
DSCI2605.JPG (109.82 KиБ) Видяна 12875 пъти

Прикачен файл

DSCI2606.JPG
в цял ръст
DSCI2606.JPG (122.99 KиБ) Видяна 12875 пъти

Прикачен файл

DSCI2609.JPG
горната рамка има възможност да се обръща, така че наклона да бъде по дължината на листа
DSCI2609.JPG (101.73 KиБ) Видяна 12875 пъти
"olegbg - помощник
Хубово че хора почнали да мислят, как да облегчат си труда с малки финанси.
"piron45" кога правиш наклонени тавани, листа трябва да опира в нещо отдолу иначе може да исплъзне, предполагам, че просто още не довершил.
Друго че си направил найлесна работа. Сега искам да видя механизм за повдигане, сложен и работещ.
Препорычам те да го направиш тоз с лебедка, поработиш малко с него и разбереш, дано нямаш някакви грешки в конструкция и след това направиш нещо с поголяма височина за повдигане и с телфер.
После усетиш каквое по добро.
piron45 - майстор
[quote=""olegbg"]Хубово че хора почнали да мислят, как да облегчат си труда с малки финанси.
"piron45" кога правиш наклонени тавани, листа трябва да опира в нещо отдолу иначе може да исплъзне, предполагам, че просто още не довершил.
Друго че си направил найлесна работа. Сега искам да видя механизм за повдигане, сложен и работещ.
Препорычам те да го направиш тоз с лебедка, поработиш малко с него и разбереш, дано нямаш някакви грешки в конструкция и след това направиш нещо с поголяма височина за повдигане и с телфер.
После усетиш каквое по добро.[/quote]

Споко приятел, предвидил съм специални планки за задържане на листа от ГК. Само още не съм ги монтирал. Скоро ще довърша всичко и ще го снимам работещ. Имам лебедка, но е с червяк и трябва да се навъртат много обороти за да се вдигне нагоре. Затова не я монтирах, искам да взема само със зъбна предавка, но май се навивам повече на телфера . Гледах миналата седмица в Практикер някакви по 100лв, предполагам че ще стане.
evdoki - специалист
В Метро са по- евтини телферите. Лично съм виждал телфер за 50 лв там
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Повдигане на листове гипс картон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: