Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
chavdarov6 - специалист
И пак осъзнавам,че регистрацията ми тук допринесе за много успехи на бойното поле (обектите).

Моля,някой да ми каже какво означава:

'' регулатор на налягане до 30м.в.ст ''

'' спирателен кран на условно налягане 1.6 MPa ''

Разбирам,че въпроса не е зададен както трябва.......

Благодаря предварително.
mitaka_vk - специалист
Първото ти е регулатор за налягане до 30 м височина
а второто ти е спирателен кран до 16атм или PN16.
Каналски - специалист
За мен си е зададен "както трябва" въпроса :) Аз разбирам , че цитираш текст от "някаква хартия". Ако правилно съм разбрал за какво питаш !
# '' регулатор на налягане до 30м.в.ст '' -> трябва да е "редуцир вентил" настроен да регулира налягането до 30 Метра Воден Стълб = 3 Атмосфери = 0,3 МPa = 3 bar
# '' спирателен кран на условно налягане 1.6 MPa '' -> Спирателен Кран с конструкция която издържа на налягане 16 Атмосфери = PN16 (Налягане Номинално)
--- Извън Темата ---
Аз постоянно съм срещал/сблъсквал с нежелание/неуважение на хората да се използват еднозначни означения/мерни единици ...
Аз се опитвам да ползвам нещата от норми/стандарти и от каталозите на производителите. За мое огромно съжаление или ме обявяват за Педант, или за Неграмотен, или направо ме напъждат като "краставо псе" :) .... и никога не съм видял някой да се Засрами от себе си :) , винаги са играели ролята на "небрежно начетен ерудит който е над злободневните подробности"
Neno Er - специалист
Каналски написа:
--- Извън Темата ---
Аз постоянно съм срещал/сблъсквал с нежелание/неуважение на хората да се използват еднозначни означения/мерни единици ...
Аз се опитвам да ползвам нещата от норми/стандарти и от каталозите на производителите. За мое огромно съжаление или ме обявяват за Педант, или за Неграмотен, или направо ме напъждат като "краставо псе" :) .... и никога не съм видял някой да се Засрами от себе си :) , винаги са играели ролята на "небрежно начетен ерудит който е над злободневните подробности"
Същото важи и за използването на българския език.
Някой за да "блесне", използва какви ли не чуждици и "мерки и теглилки". :evil:
Каналски - специалист
Извън Темата :
Neno Er написа:
Някой за да "блесне", използва какви ли не чуждици и "мерки и теглилки". :evil:
Не , не го правят за да "блеснат" просто пишат/казват каквото им е угодно. Има версии -> на печатната машина няма такива букви, или на шаблона няма такива знаци , или не знае как на компютъра да изкара такива знаци. Например "30м.в.ст" не е грешно или тъпо, но най-често съм го виждал изписано като "30 mH2O"
filmatoplo - майстор
Една атмосфера е малко повече от бара .1 бар е 0.98 от атм . по памет .
chavdarov6 - специалист
Благодаря за изчерпателните отговори :)

А на каналски сякаш съм му като прочетена книга :wink:

Тема "Ах тези проекти !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: