• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
сола 180 - специалист
Абе момци не пуснах темата да ми умувате и да злобеете.
Ако някой иска да помага да го направи, т.е. да даде предположение къде е проблема.

Тоя форум вярно е пълен само с философи и 5-6 компетентни които явно рядко пишат .

Велев като си "клима" що не дадеш акъл ами подкрепяш никому ненужни мнения??????
dundurma - специалист
сола 180-хората ти казаха-липса на фреон.монтажа е зле извършен,но това по никакъв начин не влияе на гаранцията.а за злобеенето...........нито велев,нито ванко,нито еди го правят-а напротив биха ти били само от помощ.по спама съм аз :lol: :lol: :lol:
сола 180 - специалист
Нямах предвид "Еди" и "Ванко" да ме извинят.

Ииии май локализирахме проблема.Ще докладвам като има развитие.
Ronin - специалист
Един от климатиците ми е същия ....на северна стена е и го духа вятър и вали дъжд отгоре му и слънце никога не вижда.....за парите си е добър....работи си без забележки....като започне да размразява вътрешното тяло не духа при мен.....има тема някъде точно за този модел .....и там половината духаха другите не при размразяване(дефрост)
velev-klima - специалист
Как да ти дам акъл като незнам какви си ги надробили при монтажа. Има много варянти, като се почне от запушване поради попадане на прах в тръбите или влага поради липса на вакумиране. Липса на достатъчно количество газ, пречупване на тръба и др. Поне да си закачил мануметри да кажеш какво е налягането и какъв е модела на Мидеята. И въпреки че монтажа е хамалогия си има и изисквания задължителни за изпълнението му.
сола 180 - специалист
Велев не се докачай толкова бре.Мерси все пак.
Установихме леко изпускане на газ поради не добре стегната гайка при външното тяло , обаче има и проблем с някъв четирипътен дрън дрън.Сега е в сервиз външното тяло.Ще се оправи рабтата и то без пари :finga: .
filmatoplo - майстор
Имах възможността да наблюдавам монтажа на климатици на един хотел със предварително поставени стойки и оставени отвори в стената .Към 20 климатика ги монтираха за 1 час 5-6 момчета . Та монтажа бе това - поставят двете тела ,свързват тръбичките , включват щепсела в тока -работи. :) Нямаше вакумиране и манометри - така ли се монтира - айде климатиците са за лятото за охлаждане :? .Само един не тръгна въобще , свалиха му капаците на външното тяло побазикаха датчици но компресора не заработи - свалиха го и докараха друг . 350 лева беше един климатик - марка забравих - Санк или йонк или др.
velev-klima - специалист
Така е колега когато са на заплата не им дреме за реномето на фирмата и проблемите на клиентите след това. Това което описваш е нормална практика при почти всички който не монтирват климатици от тяхна продажба.
сола 180 - специалист
Оооооо забравих да докладвам, най-вече за змейос.Климатика е ОК ,смениха му четирипътния вентил БЕЗ ПАРИ.
Така , че .......абе както и да е.
pac_ - специалист
сола 180 написа:
Оооооо забравих да докладвам, най-вече за змейос.Климатика е ОК ,смениха му четирипътния вентил БЕЗ ПАРИ.
Така , че .......абе както и да е.

Поне да беше писал какъв модел е климатика?Проблема е решен,но не се знае за какъв модел се пише тука?Напиши поне ред.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с Мидея 12-решен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: