ivanovrg - специалист
в тези изчанчени работи шпакловането е по сложното
аз за 3-4 часа ги направих и после 3-4 дена шпакловах
:)
Master_Kenobi - V.I.P.
Gamma, ти това:

Изображение

наистина ли мислиш да го изработиш от ГК?! :shock:

Според мен, то като визия и като функция си е мебел. Нали ще се ползва за поставяне на разни неща по него.

Но щом "инвеститорът" вкъщи е казал да е с мазилка, значи - с мазилка! :-D

Това обаче не пречи да го направиш пак от ПДЧ или други дървесни проскости, да използваш някакви такива рафтоносачи за скрит монтаж, а отгоре да го "облечеш" с материал подходящ за измазване - примерно ГК.

Не знам дали ще ни излезе по-евтино, но няма и да е много по-скъпо. За това път крайният резултат ще е сигурен - здравина и функционалност.
А само ГК на някаква конструкция... Колко ще е здраво, не знам... И колко врътня ще има докато го направиш...

Така си мисля...
Gamma - специалист
Уфффф... На жената и изникват все повече идеи. В момента майсторя едни ниши в спалнята. Снощи като ги видя и се доискаха и полици, а ме чакат и две фигури - тази в коридора, която твърдо смятам да я направя от ГК и още една в хола. :wink:

Ето още един изглед на нещото :-D

Прикачен файл

ante2.jpg
ante2.jpg (15.96 KиБ) Видяна 4022 пъти
sasooooooooo - "специалист"
Не искам да ви разубеждавам, но тези малките квадрати ще те измъчат максимално. Как ще вкараш машинката в тях? :?
Master_Kenobi - V.I.P.
Gamma написа:
...тази в коридора, която твърдо смятам да я направя от ГК...
Твоя воля! :?
И аз не искам да те разубеждавам, но само помисли какво ще стане, ако дете седне на най-долната полица или на по-горната някой сложи тежка чанта или друг багаж.
Цял живот трябва да се съобразяваш и да имаш едно наум заради по-крехката конструкция на ГК.

П.П. Това, което се вижда, че рафтовете не опират в стената, предполагам е само ефект от снимката на проекта... Или? :?
Gamma - специалист
Всичко опира в стената. Просто на картинката така изглежда. За укрепване съм намислил да сложа шпилки, забити 10 см в стената + допълнителни профили. Колкото до малките квадрати - една по-къса отверка и винтовете на ръка :wink: 20-тина винта все ще ги завия някак. Шпалковането ще е шибано, но ще измисля нещо.

Ето какво правят тези, които са на работа в събота следобяд :-D

Прикачен файл

blaaaaaaaa.jpg
blaaaaaaaa.jpg (21.16 KиБ) Видяна 3952 пъти
zmeios - специалист
Добре си го нарисувал това отдолу, но не забравяй да сложиш укрепващи Г-образни планки от стомана, както ти написах по-горе. Иначе ще провисне (за да бъда точен: ъгълът между стената и UD-то до нея ще се "отвори" и ще стане повече от 90 градуса)

Според мен тая фигура, дето я показваш по-горе, ще ти вземе здравето. Не че не може да се направи, но ще е наистина адски врътливо. Разгледай темите на The_FAN, той прави такива "космически" работи, само че неговите са по-мащабни (и като визия и като абсолютни размери)

А, и един съвет от мен. След като ще се чанчиш така или иначе, НЕПРЕМЕННО вгради окабеляване за ниско напрежение и локално осветление в тая фигура. Повечето хора тук биха казали "лунички", но аз лично съм фен - и работя със - светодиоди, даже в хола имам едни фигури с двуцветни диоди -- много шик стана :) А ако имаш по-голям бюджет и си сръчен с поялника, сега на пазара има и много приятни RGB диоди, като ги направиш с индивидуален контрол ще стане убиец.
sasooooooooo - "специалист"
Стана ми любопитно, дай да ги видим :)
Gamma - специалист
Дам... zmeios, пусни някоя снимка ;-)
desss - специалист
жена ти е луда :roll: тия мънички и многобройни полици как се бършат от прах /а такъв ще има много/? въобще с тия етажерки и прочие от ГК сте ми много интересни, по-непрактично нещо не знам дали има

Тема "Полица по задание на жената :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: