• 1
  • 2
Връзката между 2 свята
dito - специалист
sladi4kia написа:
Бетон и може би от едната страна тухла.Ново строителство,това е.А този който взе размерите каза-Ние не къртим,ние само идваме и поставяме.
Каквоооо? Взел е мерки с 8 см. повече? Че и в другата посока 3? Или е супер нагъл, или ти нещо не ни обясняваш както трябва. Значи - поръчваш си врата, идват за размери, после в кой точно мемент се разбира, че е голяма вратата, след като е ново строителство и не се сваля старата? Единственият вариант е да са допуснали някаква техническа грешка като например да са ти докарали чужда врата или нещо от сорта. Я кажи, коя е тази фирма?
И между другото, отгоре трябва да е щурц и не знам как ще изкъртиш 3 см - в по-добрия случай ще оголиш арматурката, в по-лошия трябва да я махнеш и нея. И само на шурц ще стане... мой по-добре да го махаш целия и да сложиш някакво метално профилче с 3 см по-ниско?
solo5 - майстор
аз ако съм им казвам да я правят отново, освен ако не искаш по-голяма врата (и тя си има предимства :roll: )
в крайна сметка вината си е тяхна
sasooooooooo - "специалист"
Явно вратата е със стандартен за фирмата размер и за това се налага преправяне на отвора. Нали не си поръчал от Китайските за по 400лв?
Ще останеш изненадан, когато махнеш старата си врата, че отвора ти е доста по-голям от това , което мислиш. Мойта когато я махах имах по 3см. от всяка страна кухо пространство, запълнено не с пяна, а с чували от цимент...
Наеми си БОШ къртач и ще се справиш, само дръж по-здраво машината.
Успех
sladi4kia - напреднал
Вратата е от италианска,доставят я фирма Солид от Варна.Те казаха,че имат стандартни размери 85,90 см и повече но на мен 85 ми се видя тясно и затова поръчах 90.Външният отвор е 91 см на 198 см,но ми казажа,че трява да се кърти тези см който ви казах.Би ли за касата защото била еди каква си,вече не помня.Та така.
konak4iev - специалист
слагъл съм такава с перфоратор правих дупки през 10-15смв дупката слагаш шило и бои с чука с къртач става по трудно а без аларма няма да мине
sladi4kia - напреднал
Свърши вече тази.Вратсе пак изрязах с шлайф.Пушилката беше страшна.На 30 см пред мен не се виждаше нищо.Но отворих прозореца м/у етажите и горе врата за излизане на покрива.Така го изсмукваше нагоре,че за кратко време нямаше прах.Иначе благодая на всички.
Делян - специалист
Дай някоя снимка да я видим тази врата. И ако не е тайна какви пари ти излезе?
  • 1
  • 2

Тема "външна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: