Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ttttttd - специалист
ето снимки

Прикачен файл

Picture 383.jpg
Picture 383.jpg (89.15 KиБ) Видяна 16837 пъти
ttttttd - специалист
снимки

Прикачен файл

Picture 385.jpg
Picture 385.jpg (78.82 KиБ) Видяна 16835 пъти
ttttttd - специалист
Последователноста на снимките я обърках но неисе.Мисля че сега по лесно ще ме разберете.

Прикачен файл

Picture 386.jpg
Picture 386.jpg (121.17 KиБ) Видяна 16834 пъти

Прикачен файл

Picture 387.gif
Picture 387.gif (879 Байта) Видяна 16838 пъти
ttttttd - специалист
Колеги какво ви е мнението за тези тела Ф200 добри ли са,може ли да се разчита на тях.Щото при мен при работа на котела 80градуса кюнеца които отива към комина мога да го държа с голи ръце без да ме изгори.Така че си мисля че можеби ще свършат работа.Но дали конденза няма да ги разгради там е въпроса.Пък ги хвалят!Но какли ще ги закрепя при положение че над покрива трябва да стърчат 5:6метра.Колеги забравих да ви кажа,че на около 17часа работа на котела събирам 5литра конденз.Но варира в зависимост от времето.Това е в най лошия случай.

Прикачен файл

Picture 390.jpg
Picture 390.jpg (94.57 KиБ) Видяна 16829 пъти
filmatoplo - майстор
Да , както си представях че и по лошо положението .Ако има възможност комина го изгради вътре с по голямо сечение както казва колегата фи-200 . Или пак с по широка тръба или със тези коминни тела до вътре а вън над керемидите с част тръба изолирана .Най добре ще стане със оригинален комин от тела неръждавейка със изолация - в Ерато ги има .
ttttttd - специалист
Колеги интересува ме по зададената формула на първия пост колко метра трябва да бъде височината на комина при диаметър 140.За да има нужната тяга комина.Това ме интересува.
filmatoplo - майстор
Няма да стане с този размер и разстоянието на котела от вертикалата , същия случай го има и тук - викаха ме да им монтирам котела , като видях комина и се откзах .Една фирма да вземе парите се съгласи , ела да видиш чудо после - пушек , конденз оплеска целея двор . След това пак идват при мен - на ти ни каза ама ние не те послушахме :? .
AntonBM - специалист
Ето и от мен една методика. Направена е за комини горящи дърва, но лесно може да се преработи и за друго гориво. С нея можете лесно сами да сметнете как е вашият комини да видите защо работи добре или не. В архива е ECXEL файл. Формулите са вкарани и се смятат автоматично.

Прикачен файл

Komin.rar
(7.67 KиБ) Свален 2254 пъти
Последна промяна от AntonBM(стар) на вт сеп 07, 2010 2:18 pm, променено общо 1 път.
ttttttd - специалист
Колега AntonBM формулата е страхотна:БЛАГОДАРЯ!!!

Вчера със един съсед който ползва същия котел нагряхме моя до100градуса след това отворихме вратичката за достъп до езиците и с едно приспособление от железен профил бръкнахме в задния край на езиците и извадихме(Съжалявам че него заснех) с две думи асвалт,дзиф нещо такова.Интересното е,че напред по езиците имаше съвсем малко такова черно.Количеството което извадихме от двата задни края беше миниму 7:8кг мазно и лепкащо отвъртителна работа.Днес увеличих комина още с 1м .Току що го запалих котлето перфектно работи.Доволен и щастлив съм,няма и следа от пушек.Но това образувание дето се беше получило от кондеза направо ме стресна.Дали ще се получи от ново незнам,но видимо по нищо не личеше че в задния край има такова запушване(нагар).
Antonii - майстор
Това е катран и при горенето на дърва еднинствения начин да се избегне е добра топлоизолация на комина, и поддържане на висока температура на топлоносителя в инсталацията(70-90градуса).

Тема "Оразмеряване на комини за котли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: