Проявете вашата изобретателност.
il_ft_emo - специалист
някой можели да ми каже как да се направя
тази свещ но само с медичките без водораслите благодаря ви предварително :?

Прикачен файл

230x200_RefanSveshtnikSea7409.jpg
230x200_RefanSveshtnikSea7409.jpg (6.51 KиБ) Видяна 5648 пъти
piron45 - майстор
Трябва да имаш съответната форма, която искаш да получиш като предмет. Епоксидна смола с втвърдител или някоя друга по прозрачна и мидички естествено.Забъркваш смолата в съответната пропорция, пълниш формата и слагаш мидичките където искаш да стоят. След 24 часа ще е готова за вадене и това е :idea:
Да не пропусна има оцветители за смоли, така че с повече мерак можеш да получиш и цветност.
il_ft_emo - специалист
piron45 написа:
Трябва да имаш съответната форма, която искаш да получиш като предмет. Епоксидна смола с втвърдител или някоя друга по прозрачна и мидички естествено.Забъркваш смолата в съответната пропорция, пълниш формата и слагаш мидичките където искаш да стоят. След 24 часа ще е готова за вадене и това е :idea:
Да не пропусна има оцветители за смоли, така че с повече мерак можеш да получиш и цветност.
:gott: mersi za infoto
mladkal - майстор
само че ако ползваш епоксидна смола се замисли как ще отделиш после калъпа от самата отливка! :lol:
tio - напреднал
1.използваш празна кутия от сок
2.стопяваш стари остатъци от свещи/или восък/на водна баня
3 на дъното на празната картонена кутия от сок прикрепяш фитил
4.слагаш мидичките в кутията и изсипваш разтопения восък
5.оставяш восъка да изстине ,след което внимателно одрязваш кутията и свеща е готова
ако кутията е много висока предварително одрязваш част от нея според това колко висока искаш да баде свеща.Много е лесно за изпълнение.
il_ft_emo - специалист
tio написа:
1.използваш празна кутия от сок
2.стопяваш стари остатъци от свещи/или восък/на водна баня
3 на дъното на празната картонена кутия от сок прикрепяш фитил
4.слагаш мидичките в кутията и изсипваш разтопения восък
5.оставяш восъка да изстине ,след което внимателно одрязваш кутията и свеща е готова
ако кутията е много висока предварително одрязваш част от нея според това колко висока искаш да баде свеща.Много е лесно за изпълнение.
=D> =D> :gott: :gott: благодаря за идеята
piron45 - майстор
mladkal написа:
само че ако ползваш епоксидна смола се замисли как ще отделиш после калъпа от самата отливка! :lol:
Ако калъпа е от пластмаса няма проблем с отлепването, също и от стъкло. Преди години съм направил много дръжки на чадъри защото знаете как се чупят. Дръжката от смола става вечна, още си имам един чадър от близо 30г с направена такава дръжка .Чадъра е черен и дръжката също, понеже е плътна и по тежка става и за самоотбрана при случай :lol:
il_ft_emo - специалист
piron45 написа:
mladkal написа:
Ако калъпа е от пластмаса няма проблем с отлепването, също и от стъкло. Преди години съм направил много дръжки на чадъри защото знаете как се чупят. Дръжката от смола става вечна, още си имам един чадър от близо 30г с направена такава дръжка .Чадъра е черен и дръжката също, понеже е плътна и по тежка става и за самоотбрана при случай :lol:
хахаха в днешно време имаме нужда :lol:

Тема "моля помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: