Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
vastov - напреднал
Искам да си засадя зарзала ,но колкото и да търсих никой от никъде!Ако някой има издънки или фиданки да се обади на ЛС.Това може да не е мястото на тази тема ,но мисля, че може да се пише много за зарзалата.Ще се радвам даже и на някоя друга костилка!
atanasov2004 - специалист
Здравейте! :) Ако имате предвид името "зарзала"-малките ароматни
диви кайсии имам такова дръвче. То е на вилата на около 8 км от
Димитровград. Мисля че мога да дам калеми или ако не паднат ранни
слани-няколко костилки. За съжаление по поречието на река Марица
падат често слани и много рядко бера плод-обикновенно една голяма
купа-1-2 кг.,дървото е високо колкото мен и не расте нависоко!
Успех! :)
vastov - напреднал
А няма ли около дръвчето издънки? С калеми пробвах но,нищо не се получи.Пратиха ми ги и изглежда много дълго са пътували...Иначе да направиш ракия или компоти от зарзали е върхът...аромат ,вкус - превъзходни.
докера - специалист
Аз имам няколко издънки от едната кайсия - предполагам , че са зарзали заради листата :wink:
Щях да ги облагородявам миналата година , но не ми остана време , а ми беше жал напролет да ги режа ....
Ако са им окапали листата , ще пробвам да извадя една с корен и мога да я пратя по някоя от куриерските служби - излиза 5-6лв. :wink:
Ако се интересуваш -пиши :wink:
ArturDent - Почти Безобиден
Колега не се занимавай с докера, нищо лично, но като гледам той е от Варна и там овошките ще са малко по-изнежени. Няма да се аклиматизират в Търговище - зимата при вас, доколкото знам е доста по-сурова.
Докер, нищо лично наистина.
vastov, вземи издънки напролет, щото сега ако ти ги извадят, неминуемо ще има наранен корен - там където издънката е свързана с майчиното дърво. Това не важи за нормално засадени. От раната ще се прецака дръвчето.

Бих те посъветвал да запалиш колата и се набутваш в някое село. колкото по-близо то мястото където ще я сееш толкова по добре. Питаш който и да е местен през 5 къщи за зарзала. И ще намериш. Хората по селата са услужливи.
Последна промяна от ArturDent на чет ное 26, 2009 7:21 pm, променено общо 1 път.
докера - специалист
Нямаш проблеми , Артъре :wink: :-D , ама все пак става дума за зарзала :? - не ми се вярва да има проблем с аклиматизацията .
Малко ОФФ - случайно да имаш касание с форума на Ситроен :?:
ArturDent - Почти Безобиден
докера написа:
Малко ОФФ - случайно да имаш касание с форума на Ситроен :?:
Още ОФФ: само с VW и Фиат...
vastov - напреднал
Докер,сигулен ли си ,че е зарзала?Няколко пъти така засаждах кайсии.Те по листата не се различават.Падне костилка и излиза бодливо дръвче.Мислиш ,че е зарзала,чакаш 3-4г и хоп кайсийка и тя дребна - нито да я оставиш нито да я махнеш.Толкова си я чакал...Имам 5 такива.
докера - специалист
Там е работата , че не съм сигурен :? - прекалено са млади издънките.
През почивните дни ще ги огледам за бодливи клончета , но подложката определено не е от семейството на сливите :wink:

Тема "Зарзала" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: