• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Точно това казвам , щото най накрая някой ще предложи да се направи от поцинковани тръби за една неделя с винторезката и помоща на баджото , хем и пари за ракийка ще останат :) Аз лично когато сравнявам Мед и Стаби излиза на една цена и отдавна избирам медта за клиента . Защото Стаби фи-32 се замества от мед фи-22 . :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Стаби ф32 се замества от ф28 бе Топло, гледам вече два пъти грешиш. Медта с оксижена ли я работиш или с поялник? Май искам да си взема такъв поялник, че става по-симпатично, без опушване, някой има ли такъв?
filmatoplo - майстор
Като бях на курс за медта четах една сравнителна таблица между мед и ппр :? трябва да видя къде е , дето греша поправяй . :)Медта я споявам с ръчна горелка която се завива на бутилка с газ и се пали с пиезо запалка с мек припой работя .
vanko68 - специалист
какво има да се чете,просто сравни вътр.диаметри (светлия отвор).Едва ли има някаква разлика в хидравличното съпротивление на тръбите,ако са с едн.диаметър отвътре.
П.П.-погледнах си една таблица за Стаби.Оказва се,че Ф32 има стена 5,4 мм,демек светлия отвор е само 21,2 мм,а на мед Ф 22 е 20 мм.Разликата е нищожна и Топлото май е прав...
filmatoplo - майстор
То е ясно ама да видя дали таблицата ме е подвела и какво са имали в предвид .
И двете отговарят на 1" стомана, разбира се относително. Нищо не каза за поялника.
vanko68 - специалист
Лазар,става и с поялник поне 150-200 Вт за диаметри от 20-30 мм.С мек припой става лесно,при тези инсталации няма голямо налягане и твърдия е излишен лукс и зор.
Предпочитам газовия поялник,че е автономен и не влача кабелаци след мен навсякъде...
filmatoplo - майстор
Лазаре казваш за този поялник клещи дето защипва тъбата и я нагрява , виждал съм става .Ама все трябва да се съобразяваш с ток и кабели :? Щом никой така масово не го практикува от моите колеги значи не е удобно - за качество може да е добро и сигурно щото майстора гледаше една стрелка индицираща определена температура не на око . :wink:Ама не се виждам да вися с тоя транзистор по покривите и по паяжините в мазето . :-D
Говоря точно за поялник-клещи, който работи с мек припой и не опушва тръбата, така отоплителната инсталация става красива, особено ако е външна. С твърдия припой е най-сигурно, ама тръбите очернят на мястото на спойката. Забелязва се интерес вече и към меден водопровод, ама се чудя с какви тръби да оферирам - меки, твърди, Cu smart?
inp - напреднал
Очернянето на медните тръби е най-малкия кахър.
По-интересно е възможна ли е такава система, каквато скицирах в предишния си пост?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Схема за икономична отв. система на Прити" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: