Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Johny - майстор
8180 покажи цялата хронология на съобщението, ако не те затруднява.
8180 - майстор
Johny написа:
8180 покажи цялата хронология на съобщението, ако не те затруднява.
Ако те разбирам, след Включване, Restsrt, Log Off се появява това:

Прикачен файл

new-1.jpg
Прозореца върху Десктопа
new-1.jpg (47.02 KиБ) Видяна 5715 пъти
Johny - майстор
Специално за тебе проиграх инструкциите от следния линк : http://vmrejata.info/os/windows-xp/454- ... t-key.html . Всичко стана както е описано. При мене сработи варианта след рестартирането. Естествено аз вкарах стария ключ, защото е редовен. Командите, които трябва да въвеждам, просто ги копирах. Оказва се, че понякога това съобщение може да се появи и при легален Уиндоус. За това е необходима горната акробатика - да се потвърди ключът. Мисля, че ако Уиндоуса ти е с интегриран SP3, то WGA не се активира. Интегрирането на SP става много лесно и след като се инсталира такъв Уиндоус, за ъпдейт остава много малко, ако въобще го правиш. Дори е за предпочитане инсталирането със SP3, отколкото после да го ъпдейтваш. Варианта на колегите с програмката RemoveWGA е може би по-лесен http://www.webg.org/index.php?option=co ... &Itemid=86 . И в двата случая Уиндоуса няма да пострада. Казват, че Майкрософт имали пач, с който да се премахне програмата WGA, но не го открих.
Ако се решиш на първия вариант, то преди да го направиш, виж кой е рег. ключ на Уиндоуса в момента. Може наистина да е сменен. Можеш да го видиш например с помощта на programata Everest.
Ако има нещо - свиркай. Успех!
sasooooooooo - "специалист"
В крайна сметка дал си близо 300лв. за нещо, което можеш да намериш безплатно. В такъв случай аз бих си търсил правата пред автора.
След като ти показа SP3 и ъпдейтите, даде ли ти ги да си ги инсталираш? Ако - да, след като рестартира какво се получи?

Това, за което говори Джони мисля съм го чел в една тема "Уиндоус" от форума.
ArturDent - Почти Безобиден
sasooooooooo написа:
В крайна сметка дал си близо 300лв. за нещо, което можеш да намериш безплатно. В такъв случай аз бих си търсил правата пред автора.
А някой да е чел лизензното споразумение на Microsoft?
1. Ти не купуваш MS Windows, а купуваш лиценз за да го ползваш на твоя компютър.
2. "Потребителя сам трябва да прецени дали този софтуер е подходящ за него".
3. "Microsoft corporation не носи отговорност....."
4. 5. 6...... и така нататък. Опитай се да ги съдиш.
Бюджета им е колкото на Холандия и Белгия взети заедно...
8180 - майстор
Johny,
Благодаря за инфото.
Дето казват руснаците "Меньше знаеш - крепче спиш".
Та, след Вашите насоки и преглед на инфото, разбирам, че при мен тази гадост още не е инсталирана. Не си съставям определено мнения дали ми трябва по прочетените отзиви. Отделно, ако после вземе да ми дава проблеми. Май прекият път - просто да премахне досадния екран става привлекателен.
sasooooooooo написа:
След като ти показа SP3 и ъпдейтите, даде ли ти ги да си ги инсталираш? Ако - да, след като рестартира какво се получи?
Sasoo,
Когато изпълнявах процедурите на Johny ми се предложи Update с възможност за преглед на предложенията - реших да ги видя момците дали ще възразят нещо на Wina ми - проверяваха, предложиха - не съм инсталирал нищо. Някой (извън Форума) пък ме предупреждаваше да "забравя" за SP3, та избягвам да пипам където не разбирам как да "галя" :)
Благодаря на Всички.
Когато се реша на някакви действия (в по-спокоен период) обезателно ще докладвам.
П.П. В предложените препратки имаше отговор на единия ми въпрос:
Има ли вероятност да се блокира Wina?- твърдят, че в последно време - "НЕ!"
sasooooooooo - "специалист"
ArturDent написа:
... Опитай се да ги съдиш.
...
Въпросът не е да ги съдиш, а да изискваш изправен продукт, щото за без пари пак щеше да е същото положение

8180, ако си се отказал да ровиш "легално", то :
Windows.Genuine.Advantage.Validation.v1.8.32.0.CRACKED ,
сваляш от Замундата, следваш инструкциите и поле и ъпдейтите ще ти вървят. А някой го бе написал и по-рано.
Успех
8180 - майстор
Колеги,
Благодаря за усилията.
Малко ми е съвестно - очаквах и други да имат подобни проблеми, което е тъпо, особено ако си с легален Win, както предполагам.
Засега май съм само аз.

Та така:
Току що не се стърпях и последвах инструкциите на Майстори, към които ме насочи ArturDent и след неговата убедителна гаранция, че не рискувам нищо на ЛС. БЛАГОДАРЯ МУ!

ПРОКЛЕТИЯТ ПРОЗОРЕЦ ИЗЧЕЗНА!

С две думи: Премахнах САМО досадното предложение за инсталация на въпросното WGA, което предполага, че винаги мога да се върна към това.

При време и подходящи условия, вероятно ще рискувам да се "приведа в Майкрософтски ред", по някой/и от предложените от Вас способи.

П.П. Не само защото съм заинтересован в случая, но ТЕ ТАКА става ГОТИН Форумът.
Хайде по едно. :prost:
Теди - специалист
Браво, че си се преборил интернета е полезно нещо, ако се ползва креативно и попаднеш на добронамерени люде. :prost:
Теди - специалист
Днес и на ме ми поиска активация като на автора на темата. Да уточня, че съм с Уин7 Про легално закупен и активиран при самата инсталация. Изписа ми нещо, че не чете или е сменен хардуера и иска наново активация. Давайки няколко опций - наново въвеждане на ключа, връзка с телефон и още 2 не помня точно. Избрах с въвеждането на ключа и при потвърждение пак ме праща на връзка с тел. Набрах номера (Майкрософт Б-я) и след връзка с оператора диктувайки му разни цифри изписани в прозореца за активация той ми даде други които да въведа и така се активира. Пита ме дали съм сменял хардуера при отрицателния ми отговор сподели, че след някои обновявания е възможно да са били причината за искане на нова активация.
Та това е втория начин за решение на проблема щом е легална бозата.

Тема "Windows Genuine Advantage Notifications" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: