Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
crez - майстор
jekasus написа:
Серафим написа:
В какъв смисъл съседите да ни направят проблем,ние няма нито да пристрояваме,нито да повдигаме. Искаме да сменим покрива. Интересуват ме фирми и цени,защото повечете се наемат само,ако е равен покрива. Все пак ви благодаря за мненията на всички. По нагоре видях че някой предложи метална конструкция,което също ми изглежда добър вариант,ако може малко мнения и за това. Истината е че сме съгласни на всякакъв друг вариант,без дърво. Още веднъж благодаря на всички включили се по темата.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=15593
Ето това е според мен перфектното и вечно решение, особенно ако се полагат върху обшивка. Смяната на керемиден покрив изисква нова проекто-сметна документация (евенуално усилване на конструкцията),разрешителни и т.н главоболия.След това допълнителна изолация откъм тавана, поне само да се предпази от конденз, няколко пласта хидроизолация, завършващ цветен декоративен слой, евентуална обсипка, тежка и скъпа процедура. :?
Серафим - помощник
Благодаря за отговора и линка. А за хидро и топло изолацията си имам безплатен майстор в къщи.
prascho - майстор
Проблемите и съответно скептичното Ви мнение към дървените конструкции произлиза от това, че не е спазена технологията за тяхната направа. Със съвременните материали и тяхното правилно полагане влажността от цялата къща безпрепятсвано излиза през покрива и не се задържа в дървената част т.е дървото не гние. Предполагам, че в момента сте с дървена обшивка и стандартна мушама. Едва ли сте чували за паропропускливи фолиа, за двойна скара под кермиди и други щуротии. Ако се спрете на бетонен покрив при наличните условия, поне си кажете имената да се услушваме за вас в черната хроника по новините.

П.С Впрочем никой конструктор няма да си заложи главата и подписа. Ще изискват от вас да укрепите къщата допълнително с колони или шайби. Може би ще ви излезе по-евтино ако си направите нова къща с бетонен покрив отколкото качествен ремонт на вашата къща както си го представяте вие на този етап.
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Браво на човека преди мен. Още един като мен с разумно мнение - :-D .
Може и да не се наложи изпълнение на нови конструктивни елементи /но е доста вероятно/. Конструктора ще направи обследване на сградата, ще изчисли какви натоварвания може да понесът съществуващите конструктивни елементи. Но имайки в предвид кога е строена къщата е доста вероятно да се наложи укрепване.
Поздрави.
П.П. твърдо за нов дървен покрив.
единак - специалист
Прасчо,
Нали не бъркам, че ти беше с каменна вата, облечена с найлон на тавана? При това положение как ще стане това:

"влажността от цялата къща безпрепятсвано излиза през покрива"

Може би в този случай фолиата, вентилациите и т.н. имат смисъл само за самия таван/в контекст с темата/, но не и за цялата къща.

Съществуват покриви, изпълнени от бетон и то на много места. За да стане, обаче, това се залага още при проектирането. Ако къщата ви не е проектирана да издържи подобно натоварване не рискувайте.
Присъединявам се към другите преди мен, че добре направена дървена конструкция има само предимства пред бетона.
ribnikolaevi - майстор
Да вметна още, че направата на бетонен покрив (пространствено, сравнително кораво тяло, с център на тежестта над точката му на опиране) при хоризонтална сила (земетръсно въздействие) ще се опита да се завърти по посака на въздействието. Това означава отлепяне от едната страна (не е чак толкова страшно), по-голям натиск от другата (това вече е страшно) и "желание" за хоризонтално преместване. Това не прави решението невъзможно, а по-сложно, скъпо и задължително го тласка в посока ползване на колега конструктор.
Аз също сам "ЗА" бетоновите покриви по принцип. Но .. за вече съществуваща сграда такова решение си има своите проблемни страни.
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Много надълбоко задълбахме.
Тя дамата не знае какво е двускатен покрив, ние вече и обяснаваме за поведението на констр. елементи при земетръсно въздействие.
Изобщо доста се съмнявам тази сграда да е добре осигурена на земетръс.
поздрави.
Серафим - помощник
Благодаря на всички загрижени за нашето здраве. Мога да изпратя имената ни на заинтересованите като лично съобщение. А сега да обясня,че покрива не тече,има само няколко изгнили дървета. Би било по лесно само да се сменят изгнилите и нищо друго да не се пипа. Но тъй като сега сме купили къщата искаме да оправим всичко преди да се нанесем да живеем там. А колкото до това дали съм скептично настроена за дървото,не става въпрос че си вадя някакви мнения от този покрив. И понеже никога не съм живяла в къща не мога да кажа, че проблема е в покрива,просто не съм фен на дървото. А и темата не беше кое по-добро,а за фирми и цени.
Серафим - помощник
zdravko_dimitrov1986 написа:
Много надълбоко задълбахме.
Тя дамата не знае какво е двускатен покрив, ние вече и обяснаваме за поведението на констр. елементи при земетръсно въздействие.
Изобщо доста се съмнявам тази сграда да е добре осигурена на земетръс.
поздрави.
Ами вярно е че не зная на кое точно се казва двускатен покрив,но може би защото не работя в тази област и не съм се интересувала от покриви. Както казах темата беше за друго,а това дали къщата става или не за такъв покрив може да каже само някой конструктор. Защо ми се струва,че имате нещо против присъствието на жени в този форум.
dito - специалист
Серафим написа:
И понеже никога не съм живяла в къща не мога да кажа, че проблема е в покрива,просто не съм фен на дървото.
С най-добри чувства ти го казвам - фен можеш да бъдеш на латекса, гипскартона, гранитогреса, озеленяването пред къщата и т.н. За конструктивните елементи не вземай решение без потвърждение от конструктор. Между другото, Рибниколаеви е такъв, а относно познанията на Здравко, не се подвеждай от годината в ника му :-D
Още едно мнение ЗА дървен покрив от мен.

Между другото, как реши, че някой има нещо против жените във форума :? ? По-скоро тук има нетърпимост към липсата на аргументация :roll:

Тема "Направа на бетонен покрив" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: