Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Kamikadze - напреднал
Та значи взех си климатик Panasonic CS/CU-RE12JKX. Фирмата, която го монтира проби стената много некадърно, но това е друга тема. Та въпроса ми сега е с какво мога да запълня дупката в стената за да не духа от там ? Пипитах монтажниците дали може да сложа пяна, но отговорът беше "в никакъв случаи".

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (41.72 KиБ) Видяна 3724 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (46.37 KиБ) Видяна 3724 пъти

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (117.57 KиБ) Видяна 3724 пъти

Прикачен файл

4.jpg
4.jpg (113.65 KиБ) Видяна 3724 пъти
vesel - специалист
Ами аз запълних при мен с вата, защото това имах под ръка. Отгоре замазах с Терафлекс.
miroslav_kn - специалист
На мен тези които ми слагаха климатиците запълниха дупките с гипс. А за пробиването наистина много калпаво.
Любо - специалист
Няма как да е по добре като се пробива обикновенно се оплесква около дупката и т.н.С пяна са ти казали че не е хубаво защото тя раздува и има опасност да смачка тръбите.аз го напълних със силикон и после с теракол изравних накрая гипс.успех
пп.За по добра изолация от вън съм облякъл тръбите върху оригиналната изолация това дет ти е с бялото с тръба за изолиране на вик тръби./не знам как се казва точно като тръба която е сцепена и може да се нахлузи върху и е от някакъв изолоационен полиестер или нещо от сорта./
zmeios - специалист
Парченца стиропор за по-едрите части на дупката, после отгоре гипс. Аз бих сложил и малко лента за гипскартонени фуги при подмазването (нищо че стената ти не е картонена), ще стане идеално здраво.

Отвън същото нещо, но само ако имаш подръка грунд и боя, добре да запечаташ гипса. Ако нямаш, по-добре почисти хубаво и вместо гипс наплескай санитарен силикон - грозничко е но ще ти пази стената достатъчно добре.

Пяна за прозорци се слага само ако си МНОГО опитен с пяната, за да успееш да покриеш дупката, но отвътре да оставиш празно. В общия случай, ако не си монтажник на дограма, най-добре забрави за тая пяна.

П.С. Тия келеши хубаво са ти сложили канал за тръбния път, ама да бяха се сетили, че захранващият кабел също е желателно да се скрие??
filmatoplo - майстор
В спалнята имам същата картинка с 25 санта кабел канал - дупката запълних с пяна и до днес 10 години. :wink: Пяната не мачка нищо - пъхнете си пръста в отвор и запълнете с пяна ,ако ви притисне ми се обадете :wink:
vanko68 - специалист
A да си виждал как се монтира каса на врата с пяна и защо се слагат дървени разпорки напреки на касата? Защото раздува и мачка...Ако имаш 2-3 часа търпение да стаиш с пръста в пяната,може и да усетиш.
filmatoplo - майстор
Минах и през тая школа , на жената баща и беше дърводелец , распънките се слагат заедно със обратните клинове отвън на касата и така се фиксира 100 % касата и накрая се опенва само да се залепи на бетона -тухлите и да се попълни фугата . :wink: .Същото е и при пвц дограмата , слагат се разпънки предварително поради искривента дограма (тя се кълчи като лукум )щото всеки милиметър е важен .
EDI - майстор
зависи и от вида на дренажния маркуч.На снимката маркуча е с армирана спирала, твърд е, и трудно може да го смачка.Има едни тънки, които има опасност да смачка, но всичко зависи и от пяната.Има три вида - високообемна, нормална и нискообемна, зависи коя ползваш.Ръчната е само един вид - нормална.В случая, като гледам няма опасност за смачкване.
Kamikadze - напреднал
Аз съм взел малка пяна на MasterFoam.

Прикачен файл

MasterFoam.jpg
MasterFoam.jpg (60.82 KиБ) Видяна 3474 пъти

Тема "Климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: