• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
PIP - майстор
Здравейте, правя изолация на къщата, но понеже съм сам изоставам с графика. Времето за сега е много по-добро от очакваното и по тая причина съм решил да се пробвам да я завърша, но се чудя дали няма да е грешка, ако паднат температурите някоя нощ/сутрин.
Мръзненето при лепенето не ме притеснява толкова, но за шпакловката ме е страх да не е фатално.
Та по тоя върпрос ме интересува дали някой е пробвал да използва добавките против мръзнене дето са за цимент и дали ще имат ефект до -3, -4 градуса? Ползвам Baumit Duocontact за лепене и шпакловка.
jameson_2001 - специалист
Аз не бих рискувал(мое мнение),още повече дават понижаване на температурите от 1-2 декември.
peshev-ko - специалист
Има полиуретанова пяна за лепене на топлоизолации.Карай с нея,че съхне веднага.Така както не те притеснява лепенето,може да се окаже,че изолацията ти виси само на дюбелите!Тогава много ще плачеш :? А шпакловката дърпа веднага.Стига ти през деня темп. да е над 5 гр. и си цар.
Spokoiniq - майстор
Прав е, правиха ми на 8-9 градуса дневни, но и под 5 не е падало, с ден за съхнене на шпакловката междинно даже за по-сигурно.Мазилката ми е на церезит силоконова, не е мръднала.
ralev - специалист
може да ползваш, има чудесна добавка на Sika за зимно бетониране,
става за сухите смеси но не ти препоръчвам да я ползваш за суха мазилка с различен цвят от бял (цветната става на петна), изпитано е и няма никави проблеми аз лично я ползвам от 4 години
PIP - майстор
Благодаря за мненията. Варианта с пяната не става, понеже вече съм купил лепилото.
Добавка не мисля да ползвам за мазилката. Просто ме интересуваше дали е съместима с лепилото на баумит. Мерси.
ralev - специалист
добавката е cъвместима е с всички сухи смеси на циментова основа, и аз основно работя с Baumit DuoContakt
malka_mitka - напреднал
Здравейте,
Прочетох за добавката и мисля да я ползвам ,че времето ме притисна а дали става за мазилка с бял цвят?
PIP - майстор
Аз ползвах добавка, но само за лепенето и имах късмет с времето, макар че последния ден викнах помощ за щпакловката на последата стена - времето се развали на по-следващия ден. До сега няма паднало :-D да чукна на дърво :-D
FMaster - специалист
Хораааа излагате се като едни ... !!! Спирайте с "топлоизолциите" по това време на годината, сега се яде и се пие! Стига глупости, Сика и тем подобни антифризи ... всеки материал и процес си има технически изисквания и производителите са го написали ЯСНО !!! Да не мислите че не искат и през зимата да си продават продуктите ... ма са си написали от толко до толко градуса, за други градуси :butthead: и :проба:
  • 1
  • 2

Тема "Мога ли да ползвам добавки против мръзнене..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: