• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
katy.v - напреднал
Може ли някой да обясни технологията на поставяне на стъклокерамика?
Интересува ме и дали се лепи с обикновен теракол или има специални лепила?
bisplus - специалист
На добре подготвена повърхност вземаш бяло циментово лепило нанасяш го с гребен 3-5мм и лепиш, след като дръпнат мокриш хартията и я махаш....след това фугираш и си готов. :)
сола 180 - специалист
bisplus написа:
На добре подготвена повърхност вземаш бяло циментово лепило нанасяш го с гребен 3-5мм и лепиш, след като дръпнат мокриш хартията и я махаш....след това фугираш и си готов. :)
И вече имаш плочки които ще паднат много скоро.

Флекс,бял и се нанася плътно.Успех. Има едно на Изомат супер флекс ,за басейни 30-тина лева чувалчето ама е върха.
bisplus - специалист
сола 180 написа:
bisplus написа:
И вече имаш плочки които ще паднат много скоро.

Флекс,бял и се нанася плътно.Успех. Има едно на Изомат супер флекс ,за басейни 30-тина лева чувалчето ама е върха.
Извинявай колега....не знаех, че освен циментово лепило имало някакво друго което се наричало ФЛЕКС. И какво означава ПЛЪТНО....дебелина на слоя, как се нанася и как ще постъпиш ако цвета на фугата трябва да бъде различен от БЯЛО!? :)
katy.v - напреднал
Благодаря!!
В случая стъклокерамиката е кафяв брилянс и съответно после ще бъде с кафява фуга. Мъжът ми ще трябва да ги лепи ама понеже не знае как , понеже аз си ги избрах и понеже му казах в началото че е лесно....... та сега трябва да му кажа как да стане ?????
сола 180 - специалист
bisplus написа:
Извинявай колега....не знаех, че освен циментово лепило имало някакво друго което се наричало ФЛЕКС. И какво означава ПЛЪТНО....дебелина на слоя, как се нанася и как ще постъпиш ако цвета на фугата трябва да бъде различен от БЯЛО!? :)
Едва ли си ми колега.
Не съм казвал , че лепилото не е циментово ама няма да ти обеснявам.
За дебелината и начина си иска ръка и опит.Щом питаш явно........
По последния ти въпрос-има си начини,как смяташ трудно ли е да оцветиш бялото??????
Успех на авторката на темата.
bisplus - специалист
сола 180 написа:
bisplus написа:
Едва ли си ми колега.
Не съм казвал , че лепилото не е циментово ама няма да ти обеснявам.
За дебелината и начина си иска ръка и опит.Щом питаш явно........
По последния ти въпрос-има си начини,как смяташ трудно ли е да оцветиш бялото??????
Успех на авторката на темата.
Разбира се, че не съм ти колега но просто всички за този форум сме си колеги..няма да ти обяснявам! Виж ся, ако си забелязъл форума е "направи сам", а не "вижте ме кво мога". На ясно съм с начина и материалите за лепене и фугиране на плочки просто се опитвам по най-елементарния начин да обясня какво трябва да се направи. Ти ако има нещо да допълниш го направи. Моляте да поддържаш добрия тон и да не се правиш на човека който е измислил тези плочки!!! Айде поне обясни как да оцветят бялато в кафяво. Спирам да пиша, че оспамихме темата на жената.
Тани - модератор
Темата не е не е оспамена, защото все пак отговаряте на въпросите, но не е лошо да си стиснете ръцете и да продължите само по същество - без лични нападки!
Благодаря ви предварително!
bisplus - специалист
Това имах в предвид и аз! :)
ribnikolaevi - майстор
Защо ми се струва, че някъде бях чел: при подобна зидария се слага задължително и армировка. Някаво малко фи, може би 3. Така ли е, или греша?
  • 1
  • 2

Тема "Стъклокерамика" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: