изкам да попитам хората с повече опит за заварка в железен котел които е стар, но с нова заварка запушваща дупчица. В момента заварката леко тъи (тече) та се питам дали от тлаката и замарсяванията по ризата вътре ще запуши този незначителен теч, заварката е на абсолютно неудобно място и е невъзможно да се запушва повече с електрожен, дали на някой му се е случвал такъв проблем и с течение на времето от самосебеси е спирало сълзенето
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mityom
- специалист
9 мнения в "въпрос за теч в котел"
sian
- специалист
--Такъв теч не зная ,при мен е сълзене ,една капка на 10-ина секунди,аз го пробих по невнимание когато монтирах термостат който да регулира подаването на въздух.От време на време теча спира после пак започва....не ми остава време да направя прозорче на вън-шната стена на водната риза да заваря пробива и после да затворя прозорчето.
naskov
- майстор
mityom написа:изкам да попитам хората с повече опит за заварка в железен котел които е стар, но с нова заварка запушваща дупчица. В момента заварката леко тъи (тече) та се питам дали от тлаката и замарсяванията по ризата вътре ще запуши този незначителен теч, заварката е на абсолютно неудобно място и е невъзможно да се запушва повече с електрожен, дали на някой му се е случвал такъв проблем и с течение на времето от самосебеси е спирало сълзенетоС времето теча спира от самосебеси
drm
- специалист
По принцип с времето теча спира,но зависи.Аз имах случай когато не спря и се наложи да мъкна СО-то за да стане както трябва.Мога да ти дам съвет как да го направиш с електрожен обаче трябва да си точен. Там където ти е шуплата я начукваш с острия връх на заваръчното чукче,после вдигаш електрожена на200А ако нямаш 200 може и 160А ,но не по малко и чукаш електрода в/у шуплата.От там ако си успял да изгониш шуплата си правиш нова заварка отгоре и нямаш ядове.
ZMeyGorianin
- майстор
При мен се получи с добавката. Взех я от железарски магазин, но е за автомобилни системи. Течна, италианска за около 5-6лв. туба от 100гр.
Тема "въпрос за теч в котел" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература