Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
andre - напреднал
На готварската печка изгоря у-вото за искра.Не мога да се оправя с печатните писти.Фабрично,руско(1 тиристор,1 С-1М/500V,3 R по 1.5ом.два Д.и един незадържащ бутон :=: : )Ако някой се сеща за схема?Вх.220в.изх.?
ELEMENTAL - специалист
Е сигурно и едно трафче има в него.
solo5 - майстор
не е болка за умиралка :)
на старите печки нямаше такива запалки
купи си отделна, продават такива за 1-2лв и няма да имаш проблеми :roll:
Wishmaster-ruse - специалист
Смени тиристора а диодите ги виж дали са здрави ако пак не работи това е кондензатора смениго би трябвало да е керамичен в микрофаради.
andre - напреднал
Всичко съм проверил-изправни,здрави.От изхода излизат обикновенни кабели,а не коаксиален.Да не би да има нещо като бобина?Или нещо съм объркал с пистите?Проблема е че нямам схема на свързване на елементите.
ELEMENTAL - специалист
Най-вероятно има трафче, защото за да се получи искра е необходимо да
е приложено високо напрежение(няколко киловолта).
Все пак без да съм я видял платката нищо не мога да твърдя.
Ако можеш качи някоя снимчица на платката.
andre - напреднал
На платката освен това което изброих няма други елементи.Не умея да качвам снимки,скици ,макар че имам уеб.камерка към компа.Най ме съмнява да съм объркал някоя от изгорелите писти.Може би под капака има траф,ама то иска тотално разглобяване на печката.А и все пак на изхода на у-вото трябва да меря някакъв волтаж с мултицета.
andre - напреднал
Няма ли някой запалка с такива елементи,да е срещал ел.схеми по списания или някой сайт да се поразровя.Бях се набутал в някакви руски сайтове от типа (направи сам,млад констр.,ел.тех.,дори и архивни но не си записах линковете и сега не мога да ги намеря.

Тема "Запалка за газова печка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: