• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
resco - специалист
Здравейте!
От известнов реме се завъртам в този форум и откривам доста интересни решения, идеи и мнения. За това реших да се допитам до вас за мнение. Тази година направих ремонта на спалнята и заедно с баща ми постигнахме добри резултати. Миналата година обединих кухня и тераса и получих голямо помещение в което смятам да разположа кухнята и трапезарията си.
Ремонтът сепланира за нагодина ако всичко е наред, но все още не мога да реша как да подредя нещата и дали съм на прав път. Имам горни шкафове които се чудя дали да запазя, или да си поръчам нови. Ако обаче ги запазя ще трябва да си поиграя с фолио за да ги догодя да са като долните. Това кеото ми се иска е да имам плот от керамични плочки. Мисля че ако се изгради от гипсфазер или гипсокартон (от тия дет издържат на влага - малко съм скаран с термините за което се извинявам), ще се получи добре, но незнам каква ще е дебелината на такъв плот че да предвидя мястото от долу за перална, печка, съомиялна!
Качвам няколко снимки за да добиете представа за мястот и за това какво съм замислил... ще се радвам на вашите идеи и мнения!
Благодаря ви предварително!

Прикачен файл

kuhnya-01.jpg
kuhnya-01.jpg (37.56 KиБ) Видяна 8952 пъти

Прикачен файл

ScreenShot039.jpg
размерите
ScreenShot039.jpg (42.99 KиБ) Видяна 8976 пъти

Прикачен файл

M4100074.JPG
Кухнята в момента
M4100074.JPG (24.6 KиБ) Видяна 8976 пъти

Прикачен файл

M4100076.JPG
Кухнята в момента
M4100076.JPG (37.73 KиБ) Видяна 8976 пъти

Прикачен файл

M4100077.JPG
там на мястото на шкафа над врата ще има ТВ.
M4100077.JPG (18.67 KиБ) Видяна 8976 пъти
Последна промяна от resco на съб дек 05, 2009 5:05 pm, променено общо 2 пъти.
resco - специалист
Още малко снимки но този път на проекта който имам в момента...

Прикачен файл

kuhnya-02.jpg
kuhnya-02.jpg (40.87 KиБ) Видяна 8952 пъти

Прикачен файл

bath_09.JPG
bath_09.JPG (39.37 KиБ) Видяна 8971 пъти

Прикачен файл

bath_12.JPG
bath_12.JPG (39.19 KиБ) Видяна 8971 пъти

Прикачен файл

bath_15.JPG
bath_15.JPG (27.01 KиБ) Видяна 8971 пъти

Прикачен файл

kitchen-4.jpg
kitchen-4.jpg (44.69 KиБ) Видяна 8971 пъти
hp
Със коя програма си направил проекта ???
resco - специалист
С Chief Architect X1 съм го правил!
maestroone - напреднал
Според мен,щом искаш керамичен плот,вместо плота да е от KNAUF,по-добре да го направиш от бетон.Там ще имаш постоянна влага и конденз.А ако плота е направен от бетон и арматура-няма да имаш никакви страхове.Бетона ще бъде мах.4-5 см.дебелина ,с облицовката-около 6см.Плота трябва да е подпрян от итонг-5 см.на две места.Впоследствие тези крачета ще бъдат облицовани също.При керамичен плот ,аз мисля този вариант за по-добър.Желая ти успех.
resco - специалист
maestroone написа:
Според мен,щом искаш керамичен плот,вместо плота да е от KNAUF,по-добре да го направиш от бетон.Там ще имаш постоянна влага и конденз.А ако плота е направен от бетон и арматура-няма да имаш никакви страхове.Бетона ще бъде мах.4-5 см.дебелина ,с облицовката-около 6см.Плота трябва да е подпрян от итонг-5 см.на две места.Впоследствие тези крачета ще бъдат облицовани също.При керамичен плот ,аз мисля този вариант за по-добър.Желая ти успех.
Много благодаря! това ще ми е от полза! Не знаех, че така може да излезе по-тънък... Пък и без друго има да изравнявам нивата в пода, та с един изстрел два заека - така и така ще се бърка бетон и замазки поне да е солидно!
Много благодаря за този съвет!
jameson_2001 - специалист
Ако е за влага можеш и да използваш гранитен плот-има доста фирми,които предлагат такива,но си е цифра.
resco - специалист
Обмислях го и тоя вариант, но ми е прекалено скъпо, с гранитния! Искам да попитам върху обикновенните кухненски шкафове които са по-широко разпространени - мога ли да изградя такъв плот - да го излея? Ще го издържат ли или да си мина на варианта с ИТОНГ и само облицоване от вън с нужните вртички?
jameson_2001 - специалист
По скоро първо да отлееш плота и да залепиш плочките и след това по него да правиш дървенията.
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за подредба в кухня и баня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: