• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
maestroone - напреднал
Доколкото те разбрах,искаш да отлееш плота върху съществуващи долни шкафове.Можеш,ако смяташ да ги запазиш.Ако впоследствие смяташ да ги махаш-плота ще провисне.Ако не -няма проблем.Арматурата е желателно да е N10 през 10-15 см..Бетона-едра мозайка,пясък,цимент в съотношение-1;1;1;-отгоре много добре пердашена,за да можеш да лепиш облицовката директно отгоре на гребен.Ще оставиш място за мивка-алпака или порцелан.Можеш да монтираш мивката или върху бетона или върху керамиката.Успех.
resco - специалист
Сега вече ми е ясно! Мисля че ще се спра на варианта с отливане и след това правене на дървениите.
много благодаря!
Galy - специалист
Хубаво искаш плочки, но това с отливането на бетонен плот нещо...не ми звучи много добре. По една от последните снимки които виждам (kitchen-4.jpg) виждам, че мой приятел живее в същото жилище и също е обединил терасата с кухнята. Има същия ъглов диван с маса и кухненско с горен и долен ред шкафове. Решил е подредбата по друг начин. Ако не си решил твърдо, мога да отида да щракна някоя снимка и да ти пусна. Така в момента аспиратора къде излиза? Може би през стената и навън? Аз си го представям хладилника най в ляво, след него плот, мивката, печката с котлона и ширма. Но може би е трудно за изпълнение, макар че това в ъгъла ти е комин мисля. На кой етаж е жилището? Пералнята няма много значение къде ще е, въпрос на използване на пространствата долу.
resco - специалист
Galy написа:
Хубаво искаш плочки, но това с отливането на бетонен плот нещо...не ми звучи много добре. По една от последните снимки които виждам (kitchen-4.jpg) виждам, че мой приятел живее в същото жилище и също е обединил терасата с кухнята. Има същия ъглов диван с маса и кухненско с горен и долен ред шкафове. Решил е подредбата по друг начин. Ако не си решил твърдо, мога да отида да щракна някоя снимка и да ти пусна. Така в момента аспиратора къде излиза? Може би през стената и навън? Аз си го представям хладилника най в ляво, след него плот, мивката, печката с котлона и ширма. Но може би е трудно за изпълнение, макар че това в ъгъла ти е комин мисля. На кой етаж е жилището? Пералнята няма много значение къде ще е, въпрос на използване на пространствата долу.
Да ще се радвам и на друга идея, ако можеш да ми пратиш снимки или чертеж ще се радвам много. Нищо от това което съм направил на прогрмата не е оконачателно. Живея в панелка -с троена през 80-те и съм на 4-ия етаж. Комина се позлва от комшиите ми за отопление за това аспиратора излиза на вън.
Ако можеш качи някакви неща да се ориентирам какво точно имаш рпедвид?!
Благодаря предварително!
В момента един приятел ми спомена че имало плочки с размери 60х60 см. до колкото знам едни от стандартните размери на долните шкафове са такива - не може ли да се ползва такава плочка за един шкаф? смисъл да се монтира върху самия шкаф със съответната замазка и прочее?
Това с плочките на плота за мен е най-кофти идея която съм чувал.Интересно ми е как ще се справиш с натрупвнето на мазнина и мърсотия м/у фугите.По-евтино ще ти излезе с термоплот а и по-бързо.
Наистина най добре е да излееш плота и опорите му от мозайка но в съотношение 1:1 мозайка -цимент като използваш само бяла мозайка, а на горните шкафове можеш да смениш вратите а видимите странични и долни части да облечеш в новия цвят
А от къде да изтегля Chief Architect Благодаря предварително!
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за подредба в кухня и баня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: