Някой може ли да ми даде идея как можем да почистим кладенеца ни. Диаметърът му е към 1м. Затлачен е с тиня. Има ли фирми, които могат да ми свършат работа? 
Благодаря Ви!

Благодаря Ви!
 за един ден го изчистих) после съжалявах защото решихме,че щом се е затлачил значи няма достатачно вода и извикахме сонда и го издълбахме още 9м. и сега има доста голям резерв.
 за един ден го изчистих) после съжалявах защото решихме,че щом се е затлачил значи няма достатачно вода и извикахме сонда и го издълбахме още 9м. и сега има доста голям резерв. , но си мисля , че с нещо като грабер / с такива разтоварват насипни товари от корабите -кофа  с две челюсти , които падат надолу отворени и като стигнат дъното се затварят и загребват - в случая тинята/ ще стане почистването . Само дето първо ще трябва да се направи , защото толкова малка кофа за грабер не съм виждал
  , но си мисля , че с нещо като грабер / с такива разтоварват насипни товари от корабите -кофа  с две челюсти , които падат надолу отворени и като стигнат дъното се затварят и загребват - в случая тинята/ ще стане почистването . Само дето първо ще трябва да се направи , защото толкова малка кофа за грабер не съм виждал